Quod liced Jovi, non licet bovi!

0
349

În traducere din limba latină, expresia din titlu înseamnă „Ce este permis lui Jupiter nu este permis boului”. Recunosc că în urmă cu ceva ani am mai folosit acest titlu la un articol, iar acum, pentru că nu prea știu limba latină, am căutat pe Google cum se scrie corect. Când colo, am dat peste un articol cu exact același titlu, semnat de către Paul Aparaschivei, Consultant în comunicare politică la obiectiv.info. Faptul că, la mulți ani distanță, cineva a folosit același titlu mă bucură, pentru că îmi arată că nu sunt singurul care vede într-un anumit fel evoluția-sau involuția, cum doriți-politicii românești- dar am specificat, pentru a nu fi acuzat de plagiat, că am scris cu mult înainte un articol cu același titlu. Oricum, domnul Aparaschivei, în articolul său, se referă doar la instaurarea dictaturii absolute a lui klaus Werner Iohannis în România, pe când eu vreau să mă refer la poziția pe
care o au mahării Europei față de România, în
funcție de cine este la putere.
Haideți să vedem: Când era PSD la guvernare, curțile de la Berlin și Bruxelles țipau ca din gură de șarpe că mărirea salariului minim pe economie nu este sustenabilă, că PSD duce țara la dezastru. Acum, când Iohannis a declarat că este normal ca acesta să crească, nimeni nu mai zice nici pâs. Apoi, când PSD a încercat să explice că, în conformitate cu legislația europeană, alocările pentru cofinan­țarea unor proiecte pe fonduri europene nu trebuie luate în calcul la stabilirea deficitului bugetar, reacția a fost extrem de dură, mahării amenințând cu sancțiuni draconice în cazul depășirii limitei de deficit de 3%.  Ce să vezi, acum, când liberalii anunță un deficit de 4,3 la sută, nu mai este nicio problemă, pentru că se scad alea și celelalte!
După aceea: când PSD a cutezat să dea ordonanțe de urgență în domeniul justiției, un potop de blesteme s-a abătut asupra României, au curs gârlă acuzațiile de derapaj de la statul de drept și independența justiției. Acum, guvernul lui Iohannis poate să dea câte ordonanțe vrea, acestea fiind interpretate drept voință de a lupta împotriva corupției și pentru democrație, stat de drept, independența justiției. Ferească Dumnezeu ca Guvernul PSD să se fi abătut măcar cu un milimetru de la deciziile Curții Constituționale! Acum, Iohannis poate să danseze pe mormântul Curții Constituționale, pentru că mai marii Europei au decis că el are dreptate atunci când spune că această instituție nu mai are niciun drept să ia decizii, din moment ce el, Klaus Werner, a fost învestit cu puterea supremă în stat, de către cetățenii care au votat la referendum, europarlamentare și preziden­țiale.
PSD a avut o majoritate covârșitoare după alegerile parlamentare din 2016. Putea să se comporte ca și Ionannis? Doamne, Ferește, ar fi fost dezastru, nu pentru PSD, ci pentru România. Curțile europene s-ar fi năpustit asupra noastră, făcându-ne una cu pământul. Aștept cu interes ca „Parlamentul Meu” să facă referendum pentru ca România să devină monarhie, iar Merkel, pardon, Iohannis, să fie proclamat rege. Că la al treilea mandat de președinte, conform Constituției, nu mai are dreptul. Sau, mai știi? Să mai așteptăm Puțin! Îndreptar: ultimul cuvânt se citește fără diacritice! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.