Persoanele fizice vor putea achizitiona, în acest an, prin Programul „Rabla pentru electrocasnice”, pe lângă celelalte categorii aprobate în ediția precedentă, mașini de spălat vase și televizoare, se menționează în proiectul de Ordin privind modificarea si completarea Ghidului de finantare al acestui program, publicat de Ministerul Mediului.

Bugetul programului va fi dublat pe fondul succesului programului de anul trecut.

Finanțarea se va acorda sub forma de vouchere. Astfel, se vor acorda 200 de lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A++, 300 lei pentru masini de spalat rufe cu eficiența energetică A+++, 300 lei pentru mașini de spălat vase cu eficienta energetică A++, 400 lei pentru masini de spalat vase cu eficiență energetică A+++,  400 lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condițonat portabile, cu eficienta energetică la răcire (A+++/ A++), 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienta energetică A++, 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice/congelatoare cu eficienta energetica A+++.

De asemenea, în schimbul predării unui echipament vechi și pentru achiziția unui televizor cu eficiență energetică A, consumatorul va primi un voucher în valoare de 200 de lei, iar pentru aparat similar, dar cu eficiența energetică A+, suma crește la 500 de lei.

Înscrierile se pot face și online

Înscrierile se vor face direct la magazin, iar predarea echipamentului uzat se va realiza la momentul livrării celui nou achiziționat.

Prima ediție a Programului „Rabla pentru Electrocasnice“ a fost lansată în data de 19 decembrie 2018, cu un buget de 20 de milioane de lei.

Recomandările redacției