Era odată un grădinar care era foarte priceput. Atât de priceput încât îi mersese vestea şi în ţinuturile învecinate; şi mulţi dintre părinţi îşi trimeteau odraslele la el ca să înveţe meşteşugul.
Într-o zi a venit la el un tânăr foarte dornic să înveţe arta grădinăritului. Bătrânul l-a pri­mit, l-a pus într-o grupă de începători şi s-au apucat de treabă. Cu toţii munceau cu spor şi voie bună, iar după o vreme au început să apară şi primele rezultate. Micile plăntuţe care se iveau din pământ erau la fel de frumoase şi de sănătoase  ca şi cele ale grădinarului, cu o singură excepţie. Plantele îngrijite de tânărul nostru păreau bolnave şi neajutorate.
Deşi grădinarul cât şi tânărul le acordau o atenţie specială, răsadurile o duceau din ce în ce mai prost, pe zi ce trecea.
Intrigat, într-o noapte bătrânul  s-a furişat lângă stratul respectiv, aşezându-se la pândă. Nu mult după miezul nopţii, la lumina lunii el a zărit o siluetă în întuneric, apropiindu-se de strat.
Mare a fost mirarea bătrânului când a văzut că cel prins era chiar discipolul, care neliniştit de evoluţia plantelor sale venea în fiecare noapte să verifice dacă rădăcinile au mai crescut sau nu, deranjându-le.
N-aş vrea să fiu în aceste zile în pielea ziariştilor de la B1 Tv. În urma autodenunţului lui Robert Turcescu, încet-încet se va pune anatema pe deontologia tuturor redactorilor şi realizatorilor postului. Nu le plâng de milă, nu sunt obiectivi, se întrec între ei care mai de care să  administreze ţucături lipicioase pe bucile dolofane ale lui Traian Băsescu, ridicându-i osanale. Cu sau fără rost, chiar atunci când Băse n-are deloc dreptate şi scandalizează întreaga ţară. Nici acest lucru nu este foarte rău. E normal să mozoleşti mâna celui ce te plăteşte, chiar dacă B1Tv este urmărit de puţini, doar de telespectatorii băsişti. De altfel postul are cea mai mică audienţă din ţară printre posturile de ştiri. Dar asta-i treaba lor, ei au ales cum să comenteze politica din România.
Ceea ce vreau eu să nuanţez aici este nedreptatea care li se poate face, băgându-i pe toţi  în aceeaşi oală cu licheaua de Robert Turcescu. Făcând abstracţie de faptul că au fost colegi, prieteni, şi-au făcut confidenţe, onomastici, nu pot să nu recunosc că unii dintre ei sunt gazetari talentaţi. Numesc doar unul dintre ei, Radu Banciu, un jurnalist de forţă. Eu gustându-i doar literar pamfletele superbe, nu doctrinar.
Ar fi păcat ca Radu Banciu şi ceilalţi jurnalişti ai postului B1Tv să fie bălăcăriţi numai pentru că au fost colegi cu Robert Turcescu, râma care cândva dădea bile albe şi negre pentru onestitate. Creatură care va rămâne în memoria colectivă doar ca un mare şobolan şi ca soţul Oanei Sârbu. Căci gazetar n-a fost niciodată, ba chiar şi-a împroşcat balele-i unsuroase pe această nobilă profesie.
Apropos de pilda de la începutul acestor rânduri: Postul B1Tv are probleme cu audienţa pentru că Robert Turcescu umbla pe ascuns la rădăcinile postului, îmbolnăvindu-l. Discipolii lui (că are) să fie atenţi!

Recomandările redacției