Raed Arafat a vizitat Punctul de Lucru Nădlac

0
680
Aflat în județul nostru cu prilejul întâmpinării primelor doze de vaccin anti-Covid, care au intrat în țară prin Vama Nădlac II, secretarul de stat dr. Raed Arafat a vizitat și Punctul de Lucru Nădlac.
Preluat de către ISU ARAD în urmă cu o săptămână, echipajul SMURD de la Nădlac a fost vizitat de către șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.
Tradiția de peste o sută de ani a pompierilor nădlăcani, continuitatea și implicarea deosebită a autorităților locale a făcut din SVSU Nădlac unul din cele mai bune servicii voluntare din județ.
ISU Arad a preluat un sediu cu toate dotările necesare si cu un personal instruit.
Amintim că, în 21 decembrie 2020, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad a preluat, potrivit prevederilor Legii 78/2020 și a celorlalte reglementări în vigoare, personalul care până la această dată, funcționa ca și echipaj SMURD în organigrama primăriilor Nădlac și Vinga.
Întreg personalul celor două structuri a intrat în subordinea Detașamentului de Pompieri Arad și s-au constituit în două Puncte de Lucru ale subunității.
 
Paramedicii execută în continuare același tip de misiuni ca și până în prezent, punctele de lucru fiind dotate cu autospeciale de prim-ajutor calificat.
Cele două puncte de lucru vor asigura de regulă, ca și până acuma un raion de intervenție format din: Punctul de lucru Nădlac: Nădlac, Pecica, Semlac, Șeitin, Peregu Mare cu o populație de peste 28.000 de locuitori și o suprafață de 554 kmp; Punctul de lucru Vinga. Vinga, Șagu cu o populație de peste 10.000 de locuitori și o suprafață de 236 kmp.
În funcție de situația operativă cele două echipaje pot intervenii și în alte locații din județ sau din afara județului.
În anul 2010, primăriile din localitățile Nădlac și Vinga au înființat în cadrul serviciilor voluntare pentru situații de urgențe,cu sprijinul Consiliului Județean Arad, care a pus la dispoziție autospecialele, echipaje de prim-ajutor.
Echipajele au fost încadrate cu paramedicii care au absolvit cursurile la centrele de formare ale Ministerului Afacerilor Interne.
În cei 10 ani de existență cele două echipaje au desfășurat peste 10.000 de intervenții, acordând prim-ajutor în localitățile de bază, limitrofe sau la solicitare în alte locații.
 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.