Raed Arafat, victorie mare în instanță! ÎCCJ a admis recursul DSU: masca în spațiile publice deschise este obligatorie

0
234

Raed Arafat a obținut o victorie mare în instanță după ce ÎCCJ a admis recursul DSU. Potrivit hotărârii magistraților, purtarea măștii de protecție în spațiile publice deschise este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani.
Pe 23 decembrie, avocata Minodora Ion anunța că a învins, în instanță, Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU). La momentul respectiv, magistrații au decis că obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiu deschis este ilegală.
Decizia luată de Curtea de Apel București nu a fost, însă, definitivă și a fost atacată cu recurs.
În urma căruia DSU, unde șef este Raed Arafat, a obținut o victorie mare, după ce judecătorii de la ÎCCJ au admis recursul. Purtarea măștii de protecție în spațiile publice deschise este obligatorie.
„Admite recursul declarat de pârâtul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă împotriva sentinţei nr. 1454 din data de 23 decembrie 2020 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal. Casează în parte sentinţa recurată cu privire la cererea completatoare formulată de reclamanta Ion Minodora şi, rejudecând: Admite excepţia lipsei de interes a cererii completatoare, invocată din oficiu. Respinge acţiunea în anulare a prevederilor art. 4 pct. 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4660427/17.12.2020, ca fiind lipsită de interes. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 05 ianuarie 2021”, este soluţia pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Raed Arafat a fost victorios la recurs. Iată ce a declarat Minodora Ion după decizia Curții de Apel București. „Am formulat o acțiune împotriva Departamentului pentru Situații de Urgență, am atacat, din ultimul ordin articolul 4 pct.15, cel care prevede măsura obligării purtării măștii în spațiile deschise. Am avut termen pe data de 21 decembrie, s-a pus în vedere DSU să depună toată documentația care stă la baza întocmirii ordinelor de carantină, respectiv de prelungire a carantinei în Constanța. Instanța a dispus ca DSU să dispună documentația sub sancțiunea amenzii judiciare. Raed Arafat invocase niște texte de lege, legea 55 din 15 mai 2020 etc, dar în niciuna nu exista men­ționat, în mod expres, obligarea purtării măștii și în spații deschise. Nu am atacat altceva din aceste ordine, ci strict această prevedere”, declara, în decembrie, pentru Focus Press, avocata Minodora Ion, originară din Constanța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.