Tenismanul spaniol Rafael Nadal, deţinătorul titlului, s-a calificat în semifinalele turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, învingându-l în trei seturi, 7-6 (7/4), 6-4, 6-1, pe italianul Jannik Sinner, în cel de-al 100-lea meci disputat de campionul iberic pe zgura pariziană.
Jocul s-a încheiat la ora locală 1:25 (2:25 în România), devenind astfel cel mai tardiv meci din istoria Openului Franţei.
Sinner, în vârstă de 19 ani, care a acces în premieră în sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam, i-a opus o rezistenţă dârză lui Nadal în primul set, pe care l-a cedat la tiebreak după ce a condus cu 6-5. Italianul, care a acuzat probleme la aductori pe durata jocului, a început tare şi setul secund, în care a condus cu 3-1, însă numărul 2 mondial a răspuns imediat şi a întors situaţia în favoarea sa, impunându-se cu 6-4, înainte de a domina cu autoritate setul al treilea (6-1).
Nadal (34 ani), aflat în cursa pentru câştigarea celui de-al 13-lea său trofeu pe zgura pariziană, se va lupta pentru un loc în finală cu argentinianul Diego Schwartzman, care l-a învins în cinci seturi, 7-6 (7/1), 5-7, 6-7 (6/8),
7-6 (7/5), 6-2, după mai mult de cinci ore de joc, pe austriacul Dominic Thiem, finalistul ultimelor două ediţii de la Roland Garros şi recentul câştigător al US Open.
Astăzi sunt programate ultimele două meciuri din sferturile de finală, Andrei Rublev (Rusia) – Stefanos Tsitsipas (Grecia) şi Novak Djokovic (Serbia) – Pablo Carreno Busta (Spania).
Sursa: Agerpres 

Recomandările redacției