Imediat după pierderea alegerilor şi condamnarea preşedintelui Liviu Dragnea, în PSD s-a pornit „marea răfuială”, conform unor surse citate de Ştiripesurse.ro. După executarea unor apropiaţi ai preşedintelui PSD, mai mulţi lideri din „noua” conducere au început să facă liste cu decapitarea unor şefi de organizaţii dar şi cu o remaniere mai largă pentru a mulţumi noua conducere. Conform surselor, lista celor care urmează să fie executaţi la organizaţiile din ţară a fost deja făcută. În ultimele două zile au avut loc două întâlniri, una la Guvern şi una la Parlament între Dăncilă, Paul Stănescu, Ciolacu şi Bădălau pentru a se stabili lista neagră. Astfel, primul pe lista celor executaţi s-ar afla Ionel Arsene, preşedintele PSD Neamţ, cel mai apropiat lider local de Liviu Dragnea. Următorii pe listă ar fi Doina Fedorovici de la Botoşani, Iacomi de la organizaţia Călăraşi, Marius Dunca de la Braşov „Luminiţa Jivan de la Caraş Severin, iar la Ilfov Gigi Bolintineanu considerat omul de casă al lui Dragnea şi secretarul general Puiu Florian vor fi înlocuiţi cu apropiaţii Gabrielei Firea.
La Constanţa, Felix Stroe ar urma să fie înlăturat şi înlocuit de senatorul Nicolae Moga care are însă un concurent serios în Liviu Brăiloiu care a ratat şansa de a fi ministru. Pucistul Fifor, care a semnat scrisoarea împotriva lui Dragnea anul trecut aşteaptă şi el la colţ să îşi ia revanşa în faţa lui Dorel Căprar care urmează să fie înlocuit de la conducerea organizaţiei. Fifor a negociat cu Dăncilă şi Stănescu să fie candidatul PSD la Primăria Arad, context în care s-ar retrage de la preşedinţia Consiliului Naţional. Pe lista organizaţiilor care vor fi decapitate mai sunt Harghita şi Covasna, dar şi Teleorman unde Viorica Dancila ar fi promis că va găsi rapid un înlocuitori pentru Adrian Gâdea, pe care însă îl va lăsa secretar de stat la MDRAP „pentru a nu crea deranj prea mare” aşa cum ea însăşi s-a exprimat. Următorul la rând este Călin Dobra de la Timiş. În ultimele zile Marcel Ciolacu a avut întâlniri cu Sorin Grindeanu şi a negociat revenirea sa în partid. Grindeanu ar trebui să se retragă de la ANCOM pentru a putea reveni dar nu a luat încă o decizie în acest sens. În cazul în care nu va accepta, se ia în calcul să fie pus în fruntea organizaţiei un apropiat al său sau chiar revenirea lui Titu Bojin.
La Cluj, Horia Nasra este considerat o mare problemă pentru organizaţie şi un pericol. Un posibil înlocuitor ar fi Ghiţă Simon, cel care de fapt a şi dus greul campaniei şi care a relatat mai multor oameni din partid că i-a atras atenţia constant la Codrin Ştefănescu despre atitudinea de boicot a lui Horia Nasra.

Recomandările redacției