Doi migranți au fost găsiți decedați și un al treilea a fost găsit rănit prin înjunghiere, cu un cuțit înfipt în abdomen, pe un câmp din zona Șagu. Toți trei sunt de cetățenie afgană. Potrivit unor informații, în grupul de migranți care se îndrepta înspre granița cu Ungaria s-a iscat o ceartă care a culminat cu uciderea a doi dintre ei și rănirea gravă a celui de-al treilea.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au demarat cercetările, pentru omor calificat și tentativă de omor. Cadavrele au fost preluate de cei de la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiilor, conform procedurii în astfel de cazuri.

Descoperirea celor trei afgani a fost făcută în data de 10 decembrie. Anchetatorii au în vedere și ipoteza ca migranții să fi fost „înșelați” de călăuze, iar de acolo să fi izbucnit răfuiala. 

„A fost începută urmărirea penală pentru omor calificat și tentativă de omor. În funcție de câți autori vor fi găsiți, se poate schimba încadrarea juridică, deocamdată urmărirea penală a fost începută pentru cele două infracțiuni”, ne-a declarat Ramona Lungu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad. 

 

Recomandările redacției