Două dintre protagonistele re­mizelor „albe” din weekendul trecut se vor afla față în față în uvertura etapei cu numărul 5 a Ligii a II-a. Atât Brașovul, cât și UTA și-ar fi dorit mai mult din partidele cu Tărlungeni și Mioveni, miza de azi fiind cu atât mai mare.
În ciuda tuturor problemelor din această vară, FC Braşov a pornit bine în campionat, trei victorii şi două egaluri, iar Cornel Ţălnar este convins că echipa va creşte de la meci la meci. Şi pentru jocul de azi, „Ţânţarul” nu a scăpat de proble­mele de lot, pentru că Goge nu a putut fi recuperat, iar Vagner şi Stan s-au accidentat, astfel că antre­norul va fi nevoit să improvizeze.
Ţălnar spune că jocul cu UTA este un meci obişnuit de cam­pionat în care miza vor fi cele trei puncte puse în joc: „Nu ştiu dacă este un derby meciul cu UTA. Noi tratăm acest joc ca oricare altul, se joacă pe puncte şi pentru noi este foarte important să câştigăm. Trei puncte cu UTA sunt la fel de importan­te ca şi trei puncte obţinute cu Berceniul, Pâncota sau cu alte echipe din serie. UTA este o echipă cu nume, probabil şi ei se gândesc la promovare, astfel că jocul în sine poate va avea o altă implicare”.
Utiștii au plecat ieri, la primele ore ale dimineții spre Ardeal și au tras la un hotel din Poiana Brașov. Tot pe terenul din stațiunea montană s-au și antrenat în această seară. „Acest meci ne prinde ușor pe picior greșit după plecarea lui Man, dar căutăm so­luții să fim competitivi. Jucăm împotriva uneia dintre fostele mele echipe, mă întorc de fie­care dată cu plăcere la Brașov, dar mergem la victorie. Poate, până la urmă, va fi bun și un egal, vedem că orice punct con­tează în clasament. I-am văzut pe brașoveni în meciul trecut, cu Unirea Tărlungeni, formea­ză o echipă bună, schimbată în bine față de sezonul trecut, cu un antrenor experimentat. Se întâlnesc două echipe care nu au marcat runda trecută, au aceeași linie de clasament, cu excepția unui gol, la cele primite. Va fi un meci interesant, cu două echipe bune, sper să avem aceeași satisfacție precum campionatul trecut, când am câștigat trei meciuri din patru și am remizat o dată”, a punctat și Roland Nagy.
Rezultatele bune ale Brașovului au atras şi fanii la stadion, astfel că la azi, de la ora 17,30 (în direct pe Digi Sport1), sunt aşteptaţi peste 2.000 de suporteri. Preţul unui bilet pentru meciul cu UTA este de 5 lei – intrare generală. Cu prilejul acestei partide, fanii braşoveni vor avea ocazia să-şi arate inventivitatea, în cadrul unui concurs organizat de către club, sub sloganul „Toată lumea în galben şi negru“. Astfel, doi dintre fanii care vor veni îmbrăcaţi în culorile tradiţionale ale lui FC Braşov, având totodată inscripţionat un mesaj dedicat clubului sau jucătorilor, vor primi câte un abonament valabil la toate meciurile de pe teren propriu din sezonul actual.
Formații probabile:
FC Brașov:  Fl. Iacob – Săf­tescu, Cordoş, I. Şerban, Ciobanu – Fl. Răsdan, P. Iacob, L. Manole, Şt. Grigorie – I. Popa, Zburlea.
UTA: Miron – David, Manea, Gligor, Burlă – Strătilă, Tănase, Chindriș, Stahl – Copil – Curtuiuș.
Arbitri: Adrian Ilyeș (Ploiești) – Romică Bîrdeș (Pitești), Adrian Mărginean (Aiud – Alba). Rezer­vă: Mihai Amorăriței (Cîmpina – Prahova).
Observatori FRF: Gheorghe Moise și Sorin Cojocaru (ambii din București).

Recomandările redacției