Rămânem fără bețișoare pentru urechi, tacâmuri și farfurii de unică folosință în magazine

0
498

Comisia Europeană a decis excluderea mai multor produse din magazine, începând cu data de 3 iulie.

Din cauza crizei poluării cu care se confruntă întreaga lume, s-a luat decizia care va ajuta la stoparea acestui fenomen dăunător atât oamenilor, cât și naturii. 

Astfel, de pe piață vor fi scoase produsele din plastic, de unică folosință. Începând cu data de 3 iulie 2021, în magazine va fi interzisă comercializarea bețișoarelor pentru urechi, tacâmurile, farfuriile și paiele din plastic, precum și bețele pentru baloane.

Această inițiativă a fost introdusă în scopul reducerii impactul foarte dăunător pe care plasticul îl are asupra mediului, precum și încurajarea reciclării. Totodată, Comisia Europeană a venit și cu o recomandare care constă în limitarea produselor din plastic precum pungile, echipamentele de pescuit, recipientele pentru băuturi și alimente, filtrele de tutun, articolele sanitare dar și șervețelele umede.

La nivel mondial, statisticile nu sunt deloc îmbucurătoare. Peste 80% din deșeurile care se regăsesc în oceane și pe fundul acestora, sunt reprezentate de produsele din plastic. Acest lucru a afectat foarte mult ecosistemul marin.
 

Paiele comestibile sunt o înlocuire ecologică a paielor din plastic, care se folosesc și la noi, în majoritatea regiunilor țării. Aceste paie sunt produse dintr-un amestec de fibre de măr și cereale, putând fi consumate ulterior. Produsul este perfect atât pentru băuturile reci, cât și pentru cele calde. Totodată, aduce și un aport benefic ecologiei, având în vedere că paiele comestibile se degradează în termen de 30 de zile. Paiele rezistă aproximativ două ore într-o băutură rece și doar 20 de minute în cazul în care este utilizat pentru o băutură caldă, conform stiri24plus.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.