Mai târziu cu șase săptămâni decât au decis sorții, la tragerea țintarului turului de campionat, Rapid și UTA se vor afla față în față pentru trei puncte importante în economia luptei pentru promovarea în Liga 1. Foste campioane al României, echipa din Giulești și cea de pe Mureș nu-și pot propune, indiferent de posibilități, decât să încerce să ajungă acolo unde le este locul, pe scena primului eșalon fotbalistic al țării. Iar situațiile din clasamentul ligii secunde după 18 etape le îndreptățește pe ambele combatante să spere că la anul vor încinge adevărate derby-uri de tradiție cu Dinamo, Steaua (FCBSB) sau Craiova (cu toate problemele legate de identitatea acestor ultime două grupări).
După rezultate contradictorii, ce au fost aproape să se soldeze cu plecarea antrenorului Daniel Pancu, echipa de sub Podul Grant
și-a revenit și pare într-o formă sportivă bună înainte de vizita liderului. 5-1 la Mioveni și
4-0 cu Pandurii Târgu Jiu sunt partidele ce ar trebui să îi pună în gardă pe arădeni, care, la rândul lor, sunt neînvinși de aproape trei luni de zile în campionat. „Întâlnim liderul campionatului, asta s-a întâmplat și săptămâna trecută la Mioveni. UTA e o echipă foarte bună, susținută din toate punctele de vedere, cu un antrenor care cunoaște foarte bine Liga a II-a, o echipă care nu întâmplător este pe prima poziție. Pe lângă jocul solid practicat în mai multe etape, când am putut să-i urmăresc, mi se pare că nu au avut nici o greșeală de arbitraj împotriva lor în întregul sezon. S-au făcut presiuni asupra noastră și săptămâna trecută să mutăm jocul nostru de sâmbătă duminica, iar al lor de duminică, să îl mute sâmbăta, lucru pe care nu l-am înțeles niciodată. Rapidiștii nu au nevoie de mila nimănui, ci doar să fie arbitrați corect, pentru că asta înseamnă respect, pentru tradiție, pentru suporteri, pentru calitatea fotbalului românesc. Cu toate fluctuațiile noastre de formă, dacă aveam arbitraje corecte eram pe locul 1”, susține Pancu.
Fundașii Oanea, Bonin și Manole, dar și mij­locașul Alami sunt fotbaliștii indisponibili din lotul Rapidului pentru jocul de astăzi. „Dacă domnul Balint se plânge de accidentări, noi, pe lângă jucătorii accidentați, am avut și o altă problemă. Și anume o toxiinfecție alimentară ce ne-a afectat în ultimele zile, deci suntem la fel de suferinzi ca cei de la UTA din acest punct de vedere în special prin trei dintre jucătorii noștri. Pentru noi ar fi aur în acest moment să obținem cele trei puncte”, a adăugat tehnicianul „alb-vișiniilor”.
UTA a rămas în Capitală după meciul cu Metaloglobus pentru a evita și oboseala cauzată de drum. Pe lângă cea acumulată după meciurile din trei în trei zile și încă și pe suprafețe sintetice. Doar astăzi, „roș-albii” vor juca, în sfârșit, pe o suprafață de naturală, pe terenul din Regie. „E un meci foarte important ce vine pentru noi într-un moment dificil. Situația din partea superioară a clasamentului e strânsă și, fiind un meci restant, trei puncte ne-ar putea aduce distanțarea pe primul loc în clasament. Trebuie, însă, să fim atenți la toate detaliile și, har Domnului, avem destule de care lucruri de care suntem nevoiți să ținem cont în a face un un prim «11» cât mai competitiv. Sunt doi-trei jucători pe care nu știm dacă vom putea conta de abia miercuri, înaintea jocului, dar, indiferent cine va intra pe teren, sunt sigur că se va lupta pentru fiecare minge în așa fel încât să ieșim cu fruntea sus de pe teren. Sunt sigur că ziua în plus de odihnă a Rapidului se va vedea în jocul de mâine, dar nu căutăm scuze și alibiuri. Întâlnim o echipă pe o pantă ascedentă, ce vine după două etape cu victorii clare, categorice, au marcat foarte mult. E normal ca în urma acestor partide moralul şi încrederea să fie la cote înalte în rândurile lor. Și ca individualități stau bine, au destui fotbaliști de valoare, poate peste nivelul acestui eșalon, ca Mallo, Roskopf , Labeau sau Hlistei. Mai sunt și acei tineri talentați, un Sefer, Drăghiceanu, Tătaru sau Pănoiu, însă, cum a spus și înaintea altor partide, cel mai important este cum vom ajunge noi la ora acestei partide. Bineînțeles, mai e de luat în calcul și factorul public. Rapidul joacă şi pe propriul stadion, în faţa propriilor suporteri, însă am încredere în băieţi că putem fi la nivel bun şi putem scoatem punct sau puncte”, ne-a declarat Laszlo Balint, antrenorul UTA-ei, care are mari semne de întrebare în dreptul lui Tomozei, Șeroni și mai ales Isac când vine vorba despre utilizarea acestora astăzi.
Formații probabile:
Rapid: Al. Tătaru – I. Voicu, Al. Iacob, Mallo, Goge – Sefer, Jorza, Djuric – Labeau, Roskopf, Hlistei.
UTA: Iacob – An. Rus, Melinte, Fl. Ilie, Tomozei (Bustea) – Moise, Hrezdac – Miculescu, Al. Ioniță, Buhăcianu – C. Rus.
Arbitri: Viorel Flueran – Adrian Popescu (ambii din Craiova) – Ionuț Bobe (Videle – Teleorman). Rezervă: Adrian Ilyeș (Ploiești)
Observatori FRF: Liviu Ciubotariu (Galați), Ciprian Anton (Suceava)
Rapid – UTA, meci restant din etapa
a 10-a a Ligii a II-a, începe miercuri, la ora 14 și va fi transmis în direct pe Digi Sport1, Look Sport și Telekom Sport.

Recomandările redacției