Prezent la teleședința Biroului Permanent Național al PNL, Rareș Bogdan și Florin Roman au tunat și au fulgerat împotriva propriilor miniștri, pe care îi consideră vinovați pentru scăderea în sondaje. Cei doi au susținut la unison că PNL se duce în jos, scăzând de la 40% undeva la 35%, din cauza faptului că miniștrii nu comunică, în timp ce PSD a acaparat mediul on line, bombardând guvernul din toate pozițiile. Rareș Bogdan nu este vreun tâmpit care nu pricepe că ar putea bieții minștri să stea și în cap, că tot nu ar avea de comunicat ceva pozitiv, pe când Opoziția nu trebuie să facă niciun efort pentru a găsi nod în papură. Când apare o situație precum aceasta, poate să fie și Guvernul Sfântului Sisoe, că tot nu ar avea cum să se mențină în preferințele electoratului la cotele inițiale, nicidecum să mai și crească. Ce să facă miniștrii, să repete obsesiv că dacă nu ar fi PNL la guvernare am avea sute de mii de îmbolnăviri și zeci de mii de morți, că ne menținem pe linia de plutire doar datorită măsurilor excepționale luate de către liberali, sub înțeleapta cârmuire a lui Klaus Iohannis Werner?
Eu zic că, dimpotrivă, Ludovic Orban a fost deștept acceptând să-l lase pe Werner să facă pe comandantul suprem, pentru că, oricum, din așa ceva nu te alegi decât cu ponoasele, așa că este de dorit ca o parte cât mai mare a nemulțumirilor și revoltei cetățenilor să se îndrepte spre Cotroceni. Ținta lui Orban nu mai este, nici nu avea cum să mai fie, creșterea PNL, ci limitarea pierderilor, în așa fel încât să nu piardă prima poziție pe eșichierul dreptei, absolut vitală în economia viitoarei coaliții de guvernare. Să vedem, însă, care este ținta lui Rareș Bogdan. Nu am nicio îndoială că aceasta este fotoliul de la Cotroceni, ca succesor al lui Iohannis, după parcurgerea mai multor etape. Prima etapă, pașaportarea sa la Bruxelles, pentru efectuarea unui stagiu sub tutela PPE a fost deja parcursă, Rareș Bogdan fiind pe punctul de a deveni o curea de legătură, o trompetă, după modelul Monicăi Macovei. A doua etapă va fi preluarea funcției de preșe­dinte al PNL, candidat al partidului la ale­gerile prezidențiale. Pentru a avea șanse crescute, Rareș Bogdan nu are cum să mizeze doar pe voturile susținătorilor PNL, ci trebuie să atragă cât mai mulți votanți din toate segmentele alegătorilor. Or, prin criticile aduse guvernului, acum, tocmai asta face, vrând să-și îngroașe aura de român adevărat, patriot, care ține cont doar de soarta cetățenilor, neezitând să-și cri­tice propriul guvern.
În același timp, mesajele sale țintesc coagularea nemulțumiților din PNL, care să-i asigure, la momentul oportun, înscăunarea ca lider absolut al PNL. Deloc de neglijat, Rareș Bogdan îi cântă în continuare în strună lui Iohannis, pentru că de acesta depinde propulsarea sa în funcția de președinte al PNL. Sunt absolut convins că după ce va ajunge în această funcție și va fi sigur că el va fi candidatul PNL la Președinția României, Rareș Bogdan nu se va sfii să tragă cu tunul în Iohannis, dacă acesta se va prăbuși în sondaje, iar susținerea sa de către acesta nu ar mai fi niciun ajutor, ci, dimpotrivă, un handicap. Până atunci, însă, mai este mult timp. Rămâne de văzut cât de mult va scădea PNL în sondaje în perspectiva alegerilor parlamentare.

Recomandările redacției