Răspunsul societății HAI Extrusion SRL la criza economică generată de pandemia Covid-19

0
1660

În săptămâna care s-a încheiat, am trecut pe la sediul Primăriei din Chișineu-Criș, unde am fost așteptat de cei doi prieteni ai noștri, respectiv domnul Gheorghe Burdan, primarul orașului de pe Criș și domnul Ioan Tripa, viceprimarul acestei localități. Precizăm că ușa instituției condusă de acești doi domni a fost mereu deschisă pentru noi, iar această echipă condusă de domnul Gheorghe Burdan a atras foarte mulți investitori în zonă. La o astfel de companie am fost conduși de dumnealor, la HAI Extrusion SRL, unde am purtat o discuție cu un manager, director Cornel Lina, un tânăr cu atât de mult bun simț și respect, de origine bănățean, că numai acolo puteai găsi un om cu așa suflet mare, asta o spun în cunoștință de cauză, pentru că am fost și la alte companii, dar nu am întâlnit așa oameni sufletiști.
– Vă rugăm să ne prezentați compania dumneavoastră.
– Da, este o companie austriacă Hammerer Aluminium Industrie Gmbh. A preluat în luna februarie 2020 unitatea de extrudare profile de aluminium din localitatea Chișineu-Criș, continuând astfel să își dezvolte activitatea în județul Arad, deși continuăm să ne aflăm în cea mai gravă criză sanitară din era modernă, cu consecințe economice serioase în cele mai multe domenii de activitate. Acționariatul grupului de firme HAI a decis implementarea proiectului de dublare a capacității de producție, prevăzută inițial la 22.000 tone/an. Astfel, în 15 iulie 2020, s-au demarat lucrările pe șantier pentru construcția a peste 12.000 m de hale industriale destinate producției de profile de aluminiu și ansamblu de profile de aluminiu cu barieră termică.
Această investiție, de peste 8,5 milioane de euro, a avut sprijinul echipei manageriale a Primăriei Chișineu-Criș și astfel le mulțumim pentru întreg sprijinul acordat în navigarea printre hățișurile birocratice îngreunate de pandemia Covid.
Dorința echipei manageriale a HAI Gmbh, condusă de către CEO domnul Rob Van Gils și a echipei locale de management condusă de domnul Lina Cornel este de a finaliza această investiție de peste 8,5 milioane de euro până la finele anului 2020 și de a porni activitatea de producție la finele lunii februarie 2021.
Peste 75% din valoarea investiției se va derula prin firme locale din Chișineu-Criș, Arad, Timișoara, Oradea, doar partea de tehnologie urmând a fi importată din UE, astfel investiția contribuie în aceste momente greu încercate de pandemie la relansarea economică a județului.
Ne bucurăm că acest contract de construire a fost câștigat de către firma arădeană PAB, care a acceptat provocarea de a ridica o fabrică în doar 5,5 luni de zile de la semnarea contractului.
În acest moment, suntem în faza de solicitare oferte pentru toate utilitățile (sanitar, termic, electric, date, voce, stingere incendii etc.) și ca atare HAI Extrusions SRL invită firmele locale de specialitate din domeniu să participe la faza de ofertare. Firmele interesate pot contacta departamentul de achiziții la adresa de mail: cristina.berar@h-aluminium.com.
În acest moment, în locația din Chișineu-Criș lucrează peste 200 de angajați și din punct de vedere al diversității compania prezintă un plus, în special pentru acest domeniu al industriei, ponderea femeilor reprezentând aproximativ 43%, diferite naționalități cu o vârstă medie a angajaților de 34 de ani și astfel, HAI Extrusion SRL se mândrește cu o echipă tânără, dedicată, motivată și de succes.
Până la finalizarea investiției, în martie 2021, se vor mai alătura alți 70 noi colegi, procesul de recrutare desfășurându-se în trei faze, cu prima fază iunie-iulie 2020, deja încheiată. În următoarele două faze, din octombrie-noiembrie 2020 și ianuarie-februarie 2021, se vor mai recruta încă aproximativ încă 25 de colegi în fiecare fază de recrutare.
Echipa de management local este orientată spre angajat, punând accentul pe empatie, conștientizare, persuasiune, concep­- tualizare și creștere, cu o atenție sporită asupra subiectului securității și sănătății la locul de muncă, mândrindu-ne cu 42 de luni consecutive fără accidente de muncă.
Pe lângă cele enumerate mai sus, compania oferă mai multe beneficii angajaților ca de exemplu asigurare în caz de accident – atât la locul de muncă cât și în timpul liber, o masă caldă pe zi, asigurare medicală de care beneficiază atât angajatul cât și familia acestuia (soț/soție/copii), 13 salarii/an, bonusuri de performanță, prime de sărbători, echipamente de lucru, organizarea de evenimmente sociale, atât în cadrul societății cât și în comunitatea urbană, colaborând îndeaproape cu autoritările locale pe diferite tematici și evenimente.
Cei interesați să se alăture echipei HAI Extrusion SRL pot contacta direct departamentul de resurse umane pe adresa de mail: recrutare@hai-aluminium.com (tel. 0257/307806) și pot urmări posturile vacante pe paginile de recrutare de specialitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.