Răspunsurile primite de Balint cu Dinamo în vederea meciurilor de campionat: „Moise și Buhăcianu se pliază pe mai multe poziții”

0
310

Înainte de „ciocnirea” cu Dinamo, utiștii au insistat pe ideea de a se ridica la nivelul adversarilor de prim-eșalon și, în mare parte, au și reușit acest lucru. Prima repriză chiar s-a jucat de la egal la egal, dovadă și scorul pauzei: 1-1. La reluare, au apărut ceva scurtcircuite în apărarea arădenilor, „câinii roșii” au mulțumit și au tranșat calificarea la două goluri diferență: 3-1.
De departe, omul meciului a fost Dan Nistor. „Creierul” bucureștenilor a fost implicat în toate cele trei reușite ale echipei sale, Dusan Uhrin jr. fiind inspirat să nu-l odihnească în vederea disputelor de Liga 1. Dar, și la UTA a „răsărit” un fotbalist cu abilități de „decar” și acesta a fost Romario Moise. Jucătorul împrumutat de la Astra Giurgiu a început partida ceva mai retras, dar când a fost trecut în spatele „vârfului” Rus randamentul său a crescut. A și marcat un gol, a ordonat destul de mult construcția echipei sale, iar la final chiar el a recunoscut că se simte mai bine pe o poziție ceva mai ofensivă și nu cea „box to box” pe care a fost folosit până acum în „alb-roșu”.
Dar și Vali Buhăcianu nu a dezamăgit deloc în poziția de aripă stânga, Ciubotariu având destul de furcă cu fostul golgheter al Ligii a II-a.
„Dacă ați observat, am început cu Moise ca mijlocaș defensiv, cu Isac puțin mai avansat. Am schimbat apoi între cei doi, căci Moise se pliază acolo, a mai jucat mijlocaș ofensiv sau al doilea atacant inclusiv în Liga 1, pentru ca meciul să-l încheie în bandă. Dar și Buhăcianu se pliază pe mai multe poziții la ce cali­tăți are, poate să joace fără probleme în banda stângă. Am gândit anumite detalii, am încercat să surprindem, am avut și niște situații inclusiv cu Ursu în prima repriză, cu plecările în spatele fundașilor centrali. N-a fost să fie, dar satisfacția mea este că ne-am creat foarte multe situații din faze antrenate. Echipa aplică principiile și ideile transmise prin antrenamente”, a punctat Laszlo Balint la finalul disputei cu Dinamo.
Așadar, putem spune că, după meciul de marţi, antrenorul UTA-ei a primit ceva răspunsuri în vederea confruntărilor de campionat ce urmează. Variantele nu mai sunt foarte multe nici pe faza de construcție și cea ofensivă după accidentarea lui Bustea și ușorul blocaj al lui David Miculescu (care acuză și ușoare probleme medicale), căruia îi lipsește mult golul în acest debut de stagiune. La nivel de juniori, Rus și Isac par într-o formă sportivă destul de bună, așa că Laszlo Balint are și opțiunea să păstreze formula de joc cu Dinamo și sâmbătă, cu Daco-Getica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.