luncsoaraRăsturnare de situaţie la Composesoratul Luncşoara, unde s-a demonstrat că firma de exploatare forestieră, în urma tuturor verificărilor economice, ITRSV, cât şi a instanţelor de judecată, din punct de vedere al tuturor contractelor, cât şi a autorizaţiilor de exploatare, este în perfectă legalitate, în ciuda tuturor celor care au declarat contrariul de-a lungul timpului. Cu toate astea, activitatea firmei de exploatare de material lemnos este în continuare blocată, iar reprezentanţii ei sunt ameninţaţi de către un grup, presupuşi membri composesori, care recurg la tot felul de practici de distrugere a utilajelor şi blochează practic accesul firmei atât în pădure, cât şi pe drumurile publice.

Deşi firma deţine autorizaţii valabile încă din data de 11 iulie 2014, cât şi o sentinţă judecătorească definitivă a Curţii de Apel Timişoara din 3 iulie 2014, aceşti presupuşi membri composesori încearcă să paralizeze zilnic activitatea societăţii private. Nu de puţine ori cele aproximativ 12 persoane care doresc să fie alese în consiliul de administraţie al Composesoratului Luncşoara apelează la violenţă. „În ciuda faptului că m-am adresat, în repetate rânduri, organelor abilitate – poliţia locală, cât şi poliţiei din Gurahonţ, Sebiş, Arad, jandarmerie – care de multe ori s-a deplasat la faţa locului, societatea mea întâmpină aceleaşi probleme şi în prezent. Mai mult decât atât, activitatea îmi este blocată“, declară administratorul firmei de exploatare.

În data de 4 octombrie 2014, deplasându-se pe drumul public dinspre rampa primară spre Hălmăgel, au fost introduse în bălţile de pe drum, fiere special concepute pentru distrugerea cauciucurilor camioanelor. Aceste fiere au distrus patru cauciucuri, provocând pagube în valoare de 7.500 de lei, prejudiciu care în mod normal ar trebui suportat de către cei care le-au distrus în mod voit. „Sper ca organele de anchetă, care vor cerceta cazul, să îi sancţioneze conform legii pe făptaşi. Din cauza acestor turbulenţe şi a faptului că activitatea este blocată de mai bine de doi ani de zile, fără absolut nici un temei, societatea este grav afectată din punct de vedere financiar, fiindu-i creat un prejudiciu de peste patru miliarde de lei vechi. Societatea se află în prag de insolvenţă, singura salvare constând în reluarea de urgenţă a activităţii. În aceste condiţii îmi doresc ca autorităţile statului să înţeleagă odată disperarea în care mă aflu şi cer să mi se facă dreptate“, susţine administratorul societăţii.

  • Viorel spune:

    Bravo , unde este Politia Romana, lasa niște scandalagii cu dosare penale pentru furt și distrugere sa își facă de cap, sa distrugă tot prin tot felul de metode ,să amenințe oamenii care lucrează legal.Sau le este frică de primaria comunei (……..)?

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției