Răsturnare de situație: părinții cer școală online

0
903

Dacă până mai ieri părinții își doreau cu ardoare ca elevii să revină în bănci, acum, speriați din cauza creșterii numărului de îmbolnăviri, își doresc ca școala să treacă în online. Așadar, părinții cer schimbarea ordinului privind scenariile școlilor astfel încât acolo unde incidența este peste 6/1.000 să poată fi închise fizic. Această decizie să poată fi luată de directorul școlii. În acest sens, au trimis o adresă către Ministerul Educației și cel al Sănătății.

,,Vă adresăm rugămintea ca, în interesul superior al copiilor/elevilor, să dispuneți, în regim de urgență, modificarea Art. 6 din Ordinului nr. 5.338/1.082/1.10.2021, în sensul permiterii suspendării activităților didactice cu prezență fizică a elevilor la nivelul unităților de învățământ preuniversitar, în localitățile în care rata incidenței este mai mare de 6/1000 de locuitori”, se precizează în adresă,  conform stiri edu.ro

,,Federaţia noastră a susținut permanent necesitatea desfășurării cursurilor cu prezență fizică a elevilor si suntem pe deplin conștienți de dezavantajele școlii online, însă, nu putem pune în pericol sănătatea copiilor și a familiilor noastre”, se mai spune în solicitare.

În condițiile în care rata incidenței cumulate a cazurilor covid-19 la 1000 de locuitori crește alarmant de la o zi la alta, sistemul medical este suprasolicitat, infrastructura şcolară și resursele existente sunt deficitare, riscul îmbolnăvirii elevilor se mărește exponențial.

Părinții spun că elevii parcurg distanțe lungi între casă și școală, cu mijloace de transport în comun, la ore de trafic intens, astfel existând un risc uriaș de infectare în timpul mobilității.

De asemenea există numeroși elevi care au afecțiuni cronice sau provin din familii ai căror membri au astfel de  boli pentru care nu pot fi scutiți de prezența fizică în școală. Chiar dacă sunt vaccinați, riscul îmbolnăvirii nu este exclus iar afecțiunile de care suferă pot duce la dezvoltarea unor forme severe.

Așadar, acum părinții consideră că este imperios necesar ca elevii să urmeze cursurile in sistem online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.