Răsturnare spectaculoasă pentru escaladarea podiumului: Unirea Sântana – Șoimii Șimand 4-3

0
165

Partidă de-a dreptul nebună sâmbătă după-amiază, la Sântana. Asistând la înfrângerea Curticiului cu Lipova, „uniriștii” își puneau mari speranțe în punctele care să-i ducă pe locul 3 în clasamentul Ligii a IV-a, iar acestea avea să vină la capătul unei confruntări interzisă cardiacilor.
Partida a început perfect pentru amfitrioni, care au marcat la prima fază de poartă. Popa a centrat de pe stânga, defensiva adversă a respins doar până la Vuin, care a marcat în diagonală, pe lângă Vaida. După alte situații bune irosite de Sântana, Șimandul a făcut șah mat apărarea lui Dinu Donca în minutele 21 și 23. Mai întâi, Petrilă a primit un balon pe culoar de la Berar și a înscris simplu, ca apoi golgheterul „șoimilor” să facă faza reușitei simple a lui Faur, după o acțiune personală pe stânga.
Când s-a accidentat Vidac, iar Peia a strâns și el din dinți după o lovitură urâtă la gât, Sântana părea că scapă lucrurile de sub control. Cu atât mai mult cu cât Istin și Mateiu au rămas pe margine, iar căpitanul Peia era chiar eliminat pentru fault de ultim apărător la Petrilă. Peste toate, Covaci a înscris din lovitura liberă rezultată și trupa lui Ruska avea 3-1 în minutul 52 și om în plus. Dar, „roș-negrii” nu s-au dat bătuți și au revenit spectaculos pe tabelă. Adi Paven, uitat în careu de fundașii adverși, a înscris în minutele 57 și 68 din unghi destul închis. Mai întâi, a făcut-o cu capul și apoi cu piciorul. Între aceste reușite, echilibrul numeric de pe gazon s-a echilibrat odată cu eliminarea pentru două „galbene” a lui  Engelhardt, iar Sântana credea din nou în victorie. Iar golul decisiv a venit cu 10 minute înainte de final, la o fază la care Vaida a ieșit greșit dintre buturi și Capătă a profitat pentru o execuție facilă.
Cu victorii pe linie în retur, Unirea i-a luat locul Curticiului pe podium și se pregătește chiar de duelul cu echipa lui Maghici. „La câte pro­bleme de efectiv am întâmpinat înaintea și în timpul meciului, mă bucur mult de acest succes. Am trăit periculos, dar și oaspeții cred că s-au văzut prea repede câștigători. Noi avem în ADN-ul nostru astfel de reveniri, nu e prima de acest gen, dar poate cei de la Șimand nu știau acest lucru. Îi felicit pe băieți pentru atitudine, însă dacă mai comi­tem greșeli de genul celor apă­rute la golurile lor, nu îi văd prea bine cu formațiile din zona noastră de clasament. E un lucru po­zitiv că am urcat în clasament, ne antrenăm săptămânal ca să câștigăm cât mai multe meciuri, iar în vizor acum e Curticiul, o echipă puțin rănită după ultimele rezultate”, a precizat Dinu Donca, antrenorul Sântanei.
Intrat pe teren în ultimele 20 de minute ale confruntării de azi, Dani Mărcuș nu-și explică black-outul formației sale la 3-1 și cu un om în plus. „Am pierdut o partidă pe care o aveam în mână, am făcut greșeli mari în apărare, nepermise la acest nivel. Chiar și așa, după aspectul general al meciului, meritam cel puțin un rezultat de egalitate”, a spus „creierul” Șimandului.
Formații:
Sântana: Csurka – Paven, Vidac (36 Toader), Peia, Bolba – Josan, Bodea, Vuin – Al. Ginghină (60 Stanciu), Capătă, Popa.
Șimand: Vaida – Rafila, I. Ruska, Tolan, Cătană – Rechițan (65 Țigan), Engelhardt, Covaci, Berar – Petrilă, Faur (70 Mărcuș).
Arbitri: Alin Deac – Paul Radu, Adrian Vasile
Observatori AJF: Romulus Tănăsescu și Teodor Jușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.