Clipe de coşmar pentru o femeie din Deva. Femeia de 56 de ani din Deva, suspecta de infectie cu COVID 19, a fost transportata duminica dimineata de la Spitalul Judetean de Urgenta Deva la Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes” din Timisoara. Femeia a calatorit in Asia.

Conform opiniatimisoarei.ro, pacienta s-a prezentat la UPU Deva cu sindrom febril si, dupa un prim consult de specialitate, a fost imediat izolata activandu-se procedurile prevazute pentru situatii de „posibila infectie cu coronavirus”.

O autospeciala Transport Pentru Victime Multiple (ATPVM) de la Detasamentul de Pompieri Deva a transportat-o la Timisoara in conditii speciale. Dupa efectuarea transportului, ATPVM va trece printr-un proces de decontaminare efectuat de echipajul CBRN (Cercetare chimica bacteriologica si radionucleara) din cadrul ISU Timis.

Pacienta, cu domiciliul in Deva, a calatorit 7 zile in Thailanda si s-a intors in tara in data de 13 februarie prin Aeroportul Otopeni.

Autorităţile din Vestul ţării au răsuflat însă uşurate, deoarece după efectuarea analizelor s-a constatat că femeia nu are temutul virus. 

Recomandările redacției