După ACS Poli și cealaltă formație „alb-violetă” a Timișoarei a învins Sebișul în meci amical. ASU s-a impus cu 2-0 pe terenul din cartierul timișorean Plopi, unul des­tul de denivelat, dar – în general – bun pentru luna ianuarie.
Gazdele au deschis scorul chiar la prima fază a meciului, prin Krausz, care a trimis cu capul în poarta lui Poiană în urma unei lovituri libere. Sebișenii nu au acuzat șocul și au avut câteva ocazii importante, dar și două faze de penalty la Săulescu și un presupus henț al lui Bilia. Apoi, în urma unei erori defensive Dur-Bozoancă a intervenit salvator în două rânduri în fața lui Săulescu și Enciu.
Scorul s-a majorat în favoarea trupei lui Bogdan Andone după aproape o oră de joc, când Mera a punctat cu capul din apropiere, fază la care elevii lui Cojocaru și Merșca au cerut fault în atac la fel de masivul Basic. Partida s-a terminat cu scorul de 2-0.
„Chiar dacă Poli se află la o fază superioară a pregătirii, cred că ne-am ridicat în multe momente ale jocului la nivelul ei și chiar peste. Din păcate, am ratat destul de mult, iar arbitrii ne-au refuzat două-trei penalty-uri și au validat golul doi al lui Mera, care a intrat cu tot cu Igor (n.a. Basic) în poartă. Dar, așa este în amicale, până la urmă e important că am făcut un antrenament bun, împotriva unei formații mai bine cotate decât a nostră și, dacă nu ar fi existat erorile mari de la goluri, poate am fi obținut și un rezultat pozitiv. De la urmă­toarele amicale dorim să elimi­năm aceste greșeli, dar și să im­- primăm construcției noastre o viteză mai mare”, spune Călin Cojo­caru, antrenor și manager la Național.
Azi, sebișenii fac vizita medicală la Arad, apoi își continuă pregătirea pe plan local. Miercuri, o întâlnesc pe Ripensia în amical, iar sâmbătă e rândul Crișului. De pe 7 februarie, „alb-albaștrii” intră în regim de cantonament la baza sportivă „Crișana”.
Formații:
ASU Poli: Dur-Bozoancă – Mo­treanu, Scutaru, Bilia, Taub – Boloca, Krausz, Ignea – Sorescu, Lazovic, Schieb. Au mai jucat: Borbei – Giuricici, Bîte, Mera, Coadă, Gașpar, Fl. Lazea, Predescu, Poparadu, Teut, Ivanovic, Plămadă.
Național Sebiș: I. Poiană – Poștoarcă, Basic, Pîslaru, Siminic – Ruță, Sz. Veres  – Săulescu, Petculescu, Tătulea – Enciu. Au mai intrat: Dagău – Susanu, Cl. Veres, Deliman, Rugină și Moise.

Recomandările redacției