golUtiștii aproape au umplut arena „Motorul” la prima reprezentație arădeană a sezonului. Vechiul stadion din Aradul Nou are acum 975 de locuri pe scaune, iar când s-a auzit primul fluier mai erau puține locuri libere.
Alb-roșiii au început bine, cu Hlistei debordant în flancul stâng și autor a unei centrări pe jos pentru Nădăban, a cărui reluare cu latul a trecut puțin peste transverslă (5). Forcingul a continuat, Rus a reușit un gol „turcesc” (13), apoi a căzut și golul așteptat: Hlistei și-a potrivit mingea undeva în lateral stânga, a aruncat-o spre careul mic, Ousmane a preluat-o în 7 metri și a marcat la colțul scurt, 1-0 (20)! Cei doi au schimbat rolurile, Hlistei a finalizat la colțul lung centrarea senegalezului, însă tânărul Negrilă a respins (26). Nădăban și Rus au ratat ocazia desprinderii în aceeași fază (27), goalkeeperul gorjean a respins în corner execuția lui Hlistei de la 25 de metri (36), dar imediat avea să scoată mingea din plasă: din lovitura de colț, Adrian Popa a centrat în careu, iar Ousmane s-a infiltrat în careul mic și a făcut 2-0 (37)!
Șanse irosite
Arădenii au rămas în control și după pauză. Cipri Rus era să reușească golul campionatului: o recuperare la centrul terenului a purtat mingea la el, Ousmane a țâșnit pe culoar, dar Rus a uimit pe toată lumea trăgând direct pe poartă de la 40 de metri. Doar portarul vizitatorilor n-a rămas surprins și a scos de sub transversală (54). Rus a apărut iar la finalizare pe contraatac, însă, din 8 metri lateral dreapta, nici n-a șutat, nici n-a centrat pentru Ousmane, aflat în fața porții (60).
Filaret a ratat și el cu capul, după un corner al lui Varga, după care junii Panduri au început să preseze.
Emoții în ultima parte
Aparenta fragilitate dedusă din tinerețea lotului pregătit de Adrian Bogoi a fost înșelătoare, cei din Târgu Jiu au devenit tot mai periculoși. Mărgărit l-a avertizat pe Bodea (75) cu șut de la 20 de metri reținut de portarul arădean în doi timpi, apoi a relansat meciul: Predescu a pătruns în stânga, a pasat în careul mic pentru Mărgărit, care a scăpat de marcaj și a făcut 2-1 (80)!
Nou-intrații Burlă (torpilă de la 20 de metri respinsă de portar, 85) și Voicu (voleu din 15 metri prins de același Negrilă (88) au readus UTA în atac, pe contre. În prelungiri, gorjenii au produs un nou moment de panică: Oiță a primit mingea în suprafața de pedeapsă arădeană, dar a întârziat prea mult șutul și defensiva arădeană a limpezit lucrurile (90+1). Ultima fază i-a avut tot pe elevii lui Roland Nagy în atac, mingea a ajuns la Voicu, Negrilă i-a respins din vinclu șutul din marginea careului mare (90+3), apoi s-a auzit ultimul fluier, concluzie sonoră pentru a doua victorie arădeană a sezonului.
UTA: Bodea – Ad. Popa, Botiș, Filaret, Suslak – Chindriș, Varga (74 Dragoș) – Rus (36 Ad. Voicu), Nădăban (80 Bulza), Hlistei (68 Burlă) – Ousmane.
Pandurii II: Negrilă – Trocan, Oiță, Negrescu, Constantin – Pițian (63 Pîrcălabu), Stegaru, Trifu, Dănăricu (78 Hemidi), Cocină (70 Mărgărit) – Dodoi (69 Predescu).
Arbitri: Dorian Barzuca (Lugoj) – Gheorghe Bologan, Iulius Timar (Marghita). Observatori: Sorin Ciotlăuș (Deva), Romeo Malac (Timișoara)

Recomandările redacției