rusuDupă Andrei Gag, devenit dublu campion naţional, de tineret şi seniori, la aruncarea discului, Raul Rusu şi-a confirmat şi el statutul de favorit al probei de aruncarea suliţei. Elevul profesorului Constantin Miclea a bifat la Campionatele Naţionale de aruncări lungi de la Bucureşti o aruncare de 67,37 m și e cel mai bun din România la categoria tineret şi vicecampion la seniori. Ieri, atletul de la CSM Arad a aruncat 64,72 m. la juniori, rezultat care i-a fost suficient să obţină medalia de aur și titlul de campion național.
„Având în vedere că o săptămână a fost bolnav şi abia vineri s-a antrenat, este un rezultat foarte bun, sunt mulţumit de el. Cu rezultatul de la tineret şi seniori şi-a depăşit recordul personal din această iarnă cu patru metri. La juniori s-a resimţit puţin oboseala, dar totuşi cele trei săptămâni de pregătire de la lot s-au văzut”, ne-a declarat antrenorul sportivului, Constantin Miclea.
Săptămâna viitoare urmează Cupa Europei de tineret de la Castellon, din Spania, pentru ca în iulie, Rusu să concureze la cel mai important concurs din acest an, Campionatul European din Italia. „La Cupa Europei obiectivul este calificarea în finala probei, adică în primii opt. Să nu uităm că el este junior şi va concura la tineret, dar am încredere că îşi poate îndeplini obiectivul. Principala ţintă din acest an este europeanul din Italia, unde obiectivul este locul 3-6, dacă pregătirea va decurge bine poate obţine o medalie”, mai spune Constantin Miclea.

Recomandările redacției