După mai multe săptămâni în care s-a antrenat, a fost în cantonament și a jucat în amicale pentru Bătrâna Doamnă, Raul Șteau a semnat în sfârșit cu UTA, un contract care se întinde pe o durată de doi ani de zile.

Raul Șteau are 22 de ani (născut pe 22 aprilie 2001) și este eligibil pentru postul de jucător „under“. Are 1,73 metri înălțime iar piciorul său de bază este stângul. Este mijlocaș central, putând acoperi toate rolurile din această zonă a terenului, de la mijlocaș defensiv la „box to box“ și chiar număr 10. De asemenea, este familiarizat și cu postul de mijlocaș dreapta.

Deși este născut la Aiud, s-a dezvoltat ca fotbalist la Viitorul Constanța. De aici a plecat la Sassuolo unde a jucat însă doar pentru echipele de tineret ale clubului. Când a făcut pasul spre seniori a fost împrumutat la Monopoli însă nici aici nu a reușit să bifeze niciun minut. În septembrie anul trecut s-a întors în țară, la Gaz Metan Mediaș unde a jucat în 15 partide și reușit să marcheze un gol. Calitățile sale l-au remarcat în ochii antrenorului său de la Mediaș, nimeni altul decât Ilie Poenaru. Odată instalat la UTA, fostul său antrenor l-a readus lângă el, convins de potențialul pe care îl are de a deveni un jucător pe care UTA să se poată baza.

În cantonamentul de la Rogla Șteau a evoluat în toate meciurile și, chiar dacă nu a început niciunul ca titular, a reușit să se remarce în primul dintre cele trei amicale, cel cu Maritsa Plovdiv, când a reușit să își treacă numele pe lista marcatorilor.

125.000 de euro este cota pe care o are noul mijlocaș al UTA-ei pe site-ul transfermarkt.com. De remarcat și faptul că anunțul semnării contractului său cu UTA a fost făcut de impresarul Cătălin Sărmășan, până în acest moment clubul arădean neanunțând oficial transferul.

(foto: facebook/CatalinSarmasan)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției