Motto: „Liviu Dragnea nu fii trist,
Grindi e acum #Rezist”

Am trăit s-o vedem și pe asta: protestatarii din mișcarea #Rezist, care la începutul anului se dădeau de ceasul morții să dea jos Guvernul PSD condus de Sorin Grindeanu, au ieșit din nou în stradă, la sfârșitul săptămânii trecute, de data aceasta pentru a-l susține pe Sorin Grindeanu în lupta pe viață și pe moarte pe care o duce împotriva președintelui Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, cel care l-a propus pentru a prelua șefia Guvernului.  Se pare că „#Rezistenții” nu sunt chiar așa de idealiști și au decis să intervină în sprijinul a ceea ce ar putea fi „răul cel mai mic”, nemaicontând faptul că de data aceasta se plasează în aceeași tabără cu Victor Ponta, spre exemplu.
Gurile rele spun despre Dragnea și Grindeanu că ar avea amândoi în spate anumiți oameni cu puternice legături în servicii, care îi controlează. Ambii neagă cu vehemență aceste informații, însă o vorbă românească spune că „de unde nu e foc, nu iese nici fum”. Cert este că în spațiul public au apărut, în ultimele luni, tot felul de date cu privire la întâlnirile lui Dragnea, la partenerii săi de tenis, iar despre Grindeanu se știe că are studii postuniversitare la Academia Națională de Informații. Potrivit Gândul.ro,  lângă Grindeanu şi-au găsit locul mai mulţi ofiţeri SRI, un secretar de stat care a studiat la SRI şi a cărui nevastă lucrează în serviciul de informaţii, iar directorul său de cabinet este un fost angajat de la „Doi şi-un sfert”, serviciul de informații al Ministerului Afacerilor Interne.
Trebuie spus însă că de când a început scandalul legat de retragerea sprijinului politic și excluderea sa din PSD, despre care mulți zic că ar fi nestatutară, Grindeanu a punctat mult mai bine la capitolul imagine decât Dragnea, fiind mult mai convingător, semn că are „sfătuitori” mai buni. Atât în timpul discursului pe care l-a susținut miercuri seara, după ce a fost lăsat fără sprijin politic, când a punctat de câteva ori că el conduce Guvernul României, nu Guvernul CEx (Comitetul Executiv Național al PSD care a decis că trebuie să plece) și a repetat, de asemenea de câteva ori că evaluarea pe care a picat-o a fost făcută de „domnul Vâlcov” (un politician trimis în judecată pentru fapte de corupție), cât și sâmbătă când a organizat o întâlnire cu activul de partid din Timiș, mulțimea ovaționându-l la scenă deschisă, a fost peste actualul președinte al PSD, iar prin faptul că s-a aliat cu Victor Ponta, pe care l-a numit secretar general al Guvernului, Victor Ponta care în ultimul timp
s-a poziționat ca un adevărat disident față de Dragnea, nu a făcut decât să-și maximizeze șansele de a rămâne în funcție după moțiunea de cenzură pe care au anunțat-o social-democrații din tabără Dragnea. Deși inițial credeam că va avea aceeași soartă ca Zgonea, care a cam fost dat uitării după ce a fost exclus din partid, încep să îmi schimb păre­rea. Soarta moțiunii de cenzură încă se joacă, pentru că Ponta are încă oameni gata să îl urmeze, chiar dacă a fost și el dat afară din partid, iar Opoziția ar putea să facă un joc pervers, pentru a-l lăsa pe Dragnea în ofsaid și astfel Guvernul Grindeanu 2 ar putea supraviețui încă câteva luni, până va putea fi introdusă o nouă moțiune de cenzură. Iar dacă pică moțiunea, este clar ca bună ziua că Dragnea ar cam trebui să plece acasă. Neputând să-și controleze parlamentarii într-un război pe care chiar el l-a declanșat înseamnă că nu este cel mai potrivit om pentru a conduce PSD. Astfel tabăra Grindeanu-Ponta sau Ponta-Grindeanu s-ar putea să preia și conducerea partidului. Dacă moțiunea trece, Grindeanu pleacă acasă de la Palatul Victoria, dar pleacă după ce a luptat până în ultima secundă, identificându-se clar ca fiind un politician ce vrea să schimbe actuala imagine a PSD. Va putea astfel să fie considerat o alternativă la Dragnea atunci când acesta fie va călca greșit, fie va trebui să renunțe din cauza problemelor pe care le are cu justiția.
Pe de altă parte, Liviu Dragnea a reușit să se pună singur cu spatele la zid. În războiul pe care l-a declanșat împotriva propriului premier nu are prea multe variante, moțiunea de cenzură trebuie să treacă și trebuie să treacă cu un scor cât mai bun. În plus, următorul prim-ministru trebuie să fie tot un pesedist, în caz contrar Grindeanu va avea și mai multă muniție pentru a-l ataca. Mai mult, pe termen mediu, noul Guvern PSD va trebui să-și facă treaba aproape fără greșeală, pentru ca acest război fratricid să pară  justificat cumva.
De-o fi una, de-o fi alta, se anunță din nou o vară interesată. Din păcate costurile reale (nu vorbesc de cele politice) nu vor fi suportate nici de Dragnea, nici de Ponta, nici de politicienii care îi susțin, ci de noi, cei care stăm pe margine.

Recomandările redacției