Război între clanuri de rromi: o persoană a fost împușcată (foto)

0
275

20150715_152336_wm

O familie de rromi, din Arad, a fost atacată în plină zi, de către rivali, cu bolovani, bâte şi chiar arme, după spusele unora dintre martori. Un bărbat a ajuns la spital cu o plagă împuşcată, iar geamurile palatului au fost toate sparte. De groază, proprietarii s-au baricadat în casă, însă, chiar şi aşa, cîteva persoane ar fi fost atacate violent. Scandalul ar fi pornit de la o fată.

„Au venit pregătiți de acasă, cu bolovani, să ne omoare cu pietre. Uite, au intrat peste noi, aici, în casă, tot au spart. A tras în poartă, acolo, cu pistoalele și nu vor să ne facă dreptate organele de poliție? Mergem până la București!„, au spus membrii familiei atacate.

„M-am speriat au venit, cu furci, cu cuțite, cu bâte de baseball, cu pistoale. Cum să nu mă sperii, eram numai eu, cu bătrânul și cu copilul meu, ei erau 50, poate mai mulți!

Incidentul a avut loc astăzi, în jurul orei 14.00, pe Calea Timişoarei, din Arad. Scandalul a pornit, se pare, de la o fată, iubită de un tânăr din familia agresată, care nu a mai fost dorită pentru că nu a fost cinstită, aşa cum ar fi fost promisiunea. Băiatul nu a mai dorit-o, iar părinţii fetei și rudele acesteia ar fi venit acasă la tânărul iubăreţ pentru a-i cere socoteală. Părţile nu s-au înţeles, iar neamurile fetei au tăbărât peste familia băiatului. Scandalul a degenerat, iar familia băiatului s-a baricadat în casă, însă atacatorii au spart geamurile si au intrat în curte, peste ei.

În timpul altercaţiei, proprietarii casei ar fi fost bătuţi, iar unul dintre bărbaţii din tabăra rivală ar fi fost împuşcat în braţ. „Banul îl cheamă, a tras cu pistolul în mai multe persoane, pe mine m-a nimerit, eu treceam pe-acolo, scandalul era între un frate de-al meu și între el. Eu pe acolo am trecut, să se înțeleagă, să îi ducem nora, el să ne dea bani. Nouă nu ne trebuie bani, el a lăsat un copil orfan„.

„M-am ascuns în baie până a venit poliția, a spus proprietarul casei.

Mai multe echipaje de poliţie au descins la faţa locului, dar şi la spital şi la domiciliile presupuşilor atacatori, pentru a-i audia.

„Am fost sesizați de un bărbat că i-au fost sparte geamurile locuinței, facem cercetări pentru distrugere, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliție Județean Arad, Lorena Pîrvulescu.

Dacă victimele vor depune plângere, atacatorii vor fi cercetaţi şi pentru infracțiuni precum loviri și alte violențe, port ilegal de arme albe și încălcarea proprietății.

Cristian Cotuna

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.