Polițiștii arădeni, însoțiți de jandarmi și polițiști locali au luat la puricat zona Boul Roșu și nu numai, din municipiu, pentru combaterea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială. 

Azi-noapte, polițiștii arădeni au desfășurat o acțiune de amploare în municipiu, care a avut ca scop principal combaterea cerșetoriei, a consumului stradal de substanțe cu efecte psihoactive și creșterea gradului de siguranță pentru cetățeni.

În această acțiune, organizată și desfășurată de Poliția Municipiului Arad, au fost angrenați 29 de polițiști, sprijiniți de efective din cadrul IJJ Arad și Poliția Locală Arad, respectiv șase jandarmi și șase polițiști locali.

În urma activităților desfășurate au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale conform Legii 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în valoare de 12.100 lei. Totodată, 25 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate conform OUG 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare totală de 9.570 de lei.

De asemenea, a fost constatată o infracțiune de conducere sub influența alcoolului – în urma testării cu aparatul alcooltest a unui arădean de 37 de ani, a rezultat o îmbibație alcoolică de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind verificate în total 115 autovehicule și testate cu aparatul alcooltest 60 de persoane. Tot cu această ocazie, au fost reținute patru permise de conducere, un certificat de înmatriculare și o pereche de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

În cadrul acțiunii au fost legitimate, în total, 152 de persoane și controlate șapte localuri publice. Totodată, polițiștii au intervenit la nouă apeluri primite prin SNUAU 112.

Aceste acțiuni vor continua și în perioada următoare și ori de câte ori impune dinamica operativă, pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică.

 

Recomandările redacției