Razie de amploare: 500 de poliţişti au participat, în tot judeţul, la o acţiune de control

0
203

razieAproximativ 500 de poliţişti arădeni au participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la o razie  care s-a desfăşurat pe întreg teritoriul judeţului. În urma acţiu­- nilor desfăşurate şi a prezenţei active în stradă, poliţiştii au aplicat peste 600 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 180.000 de lei.
Valoarea bunurilor  reţinute în vederea confiscării este de 140.000 de lei. De asemenea, poliţiştii arădeni au depistat 15 infracţiuni, dintre care opt infracţiuni în flagrant, fiind cercetate 12 persoane.
De asemenea, au fost depistate şi reţinute trei persoane urmărite naţional. Au mai fost găsite o armă deţi­nută ilegal şi un autoturism BMW 525, care figura în ba­zele de date ca fiind sustras din ju­deţul Bacău. „Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi de la  Postul de Poliţie Târ­nova, l-au depistat pe Victor F., de 49 de ani, din Agrișul Mare, care era urmărit național, având  de executat patru ani închisoare pentru comiterea infrac­țiunii de furt calificat”, a declarat purtătorul de cuvânt a IPJ Arad, Camelia Tu­duce.
În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au mai găsit aproximativ 50.000 de kilograme de grâu de panificaţie, 24 metri cubi de material lemnos şi 12.500 de fire de ţigarete.
În perioada menţionată, poliţiştii au  controlat în trafic,  sute de autovehicule, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate aproximativ 400 de sancţiuni contravenţionale.
Au fost reţinute 12 permise de conducere şi 15 certificate de înmatriculare. Scopul raziei efectuate, prin dispoziţia conducerii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad, a fost  asigurarea şi menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, depistarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă legea sau comit infracţiuni şi prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.
Claudia Gavra

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.