Razie de amploare în piețele din Arad și în zonele împânzite de oamenii străzii

0
428

O acțiune de zi a fost întreprinsă ieri, de oamenii legii, pentru combaterea faptelor antisociale. Polițiștii arădeni, în colaborare cu jandarmi ai IJJ Arad și polițiști locali au desfășurat, ieri, în intervalul orar 15.00-18.00, o acțiune pe raza municipiului, pentru depistarea persoanelor care ar putea săvârși fapte antisociale.

De asemenea, au fost avute în vedere piețele din Arad, drumurile publice precum și zonele în care se află persoanele fără adăpost. Echipele mixte au legitimat 67 de persoane și au aplicat 36 de sancțiuni contravenționale în valoare de 15.435 de lei, după cum urmează: opt sancțiuni conform Legii 61/1991 R (privind ordinea și liniștea publică); trei sancțiuni conform Legii 12/1990 (privind faptele de comerț); – 28 de sancțiuni conform OUG 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice). A fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, fiind indisponibilizate 6.080 țigarete (304 pachete) oferite spre comercializare în zona pieței Fortuna. De asemenea, au fost reținute două permise de conducere și un certificat de înmatriculare.

Aceste activități vor continua și în perioada următoare, în diferite momente ale zilei și în timpul nopții, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Potrivit reprezentanților Poliției Locale Arad, un număr de 14 oameni ai străzii au fost conduși și identificați la sediul DGPL Arad din cartierul Micălaca miercuri, 11 septembrie 2019, urmare a acțiunii comune derulate pe raza municipiului de polițiștii locali cu atribuții de ordine publică, omologii lor din cadrul IPJ Arad și cei ai IJJ Arad, în intervalul orar 15.00 – 18.00. Cu sprijinul Direcției de Asistență Socială Arad și al Arhiepiscopiei Aradului, starea de sănătate a celor 14 persoane identificate a fost monitorizată, acestea beneficiind și de câte o porție de hrană. Pe durata derulării acțiunii comune de combatere a faptelor antisociale, polițiștii locali au aplicat și sancțiuni contravenționale. Un număr de opt procese-verbale de constatare și sancționare a contravențiilor, însumând amenzi în cuantum de 1901 lei au fost întocmite pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991/R, Legii 24/2007, respectiv HCLM 162/2007.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.