Șoferii de TIR-uri au fost verificați de polițiștii rutieri, astfel că nu mai puțin de 105 autotrenuri au trecut prin controlul oamenilor legii. Polițiștii Serviciului Rutier au desfășurat, miercuri, o acțiune pentru depistarea conducătorilor autotrenurilor care nu respectă prevederile legale privind transportul de mărfuri.

În cadrul activităților desfășurate au fost verificate 105 autotrenuri, fiind aplicate 74 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 25.875 de lei, dintre care: 64 conform legii care reglementează circulația pe drumurile publice; trei pentru nerespectarea legislației privind marfa transportată; una pentru nerespectarea timpilor de odihnă (tahograf); trei pentru neacoperirea cu prelată a nisipului transportat; trei pentru prezența noroiului pe roți în timpul deplasării pe șosea.

Polițiștii au reținut un permis de conducere pentru efectuarea unei depășiri neregulamentare și trei certificate de înmatriculare pentru anvelope uzate. Pe timpul acțiunii, nu a fost constatată nicio infracțiune. Aceste activități vor continua și în perioada următoare, atât în municipiu cât și în județ.

 

Recomandările redacției