Preşedintele în exerciţiu al Fe­deraţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu (33 de ani), a câştigat, miercuri, un nou mandat la condu­cerea FRF, încă din primul tur de scrutin, el fiind votat de 168 dintre cei 254 de membri afiliaţi prezenţi la Adunarea Generală de alegeri desfăşurată la Casa Fotbalului.
Principalul său contracandidat, Ionuţ Lupescu, component al „ge­neraţiei de aur”, a obţinut doar 78 dintre voturile preşedinţilor de cluburi şi ai Asociaţiilor Judeţene. Pe locul trei s-a clasat fostul fotbalist Marcel Puşcaş, cu 8 voturi, iar pe cel de-al patrulea Ilie Drăgan, fost lector al Şcolii Federale de Antrenori, care nu a strâns niciun sufragiu.
„Azi aţi fost fermi şi mândri. La rândul meu sunt mândru că fac parte din această familie. Deşi recunosc că nu a fost un fleac, i-am ciuruit. Vă rog ca şi la următorul vot să îmi susţineţi echipa în Comitetul Executiv. Voi fi un preşedinte care va face totul pentru unitate. O unitate a oamenilor de bine”, a spus Răzvan Burleanu imediat după numărarea voturilor.
La rândul său, fostul fotbalist Ionuţ Lupescu a afirmat în faţa membrilor afiliaţi: „În primul rând mulţumesc celor care m-au votat, precum şi celor care nu m-au votat. A fost datoria mea să vin şi să încerc să redresez fotbalul românesc. Sper ca dumneavoastră să reuşiţi acest lucru. Vă doresc să faceţi performanţă”.
Votat doar de 8 preşedinţi de cluburi, Marcel Puşcaş s-a arătat dezamăgit de rezultatul obţinut. „Este ultima mea zi în fotbalul românesc. Vă mulţumesc mult pentru tot”, a precizat el. Chiar dacă nu a obţinut niciun vot, Ilie Drăgan a afirmat că a fost o onoare să participe la alegerile pentru preşedinţia FRF. „Îi felicit pe ceilalţi trei candidaţi pentru rezultatele obţinute. Le transmit că pentru mine a fost o onoare să fiu alături de ei în cadrul acestor alegeri”, a adăugat Drăgan.
La Adunarea Generală au asistat Servet Yardinici, membru în Comitetul Executiv al UEFA şi Bjorn Vassallo, directorul asociaţiilor naţionale din Europa în cadrul FIFA, precum şi trei reprezentanţi ai Ministerului Tineretului şi Sportului, Dacian Stan, Florin Moroşan şi Cezar Anghel. De asemenea, au fost prezenţi antrenorul Mircea Lucescu şi fostul fotbalist Cristian Chivu, în calitate de invitaţi ai candidatului Ionuţ Lupescu.
Răzvan Burleanu conduce Fe­deraţia Română de Fotbal din 5 martie 2014, atunci când a câştigat alegerile pentru preşedinţie în dauna celorlalţi trei candidaţi: Vasile Avram, Gheorghe Chivorchian şi Sorin Răducanu.
Cojocaru s-a retras din curtea pentru CEX
După ce s-a anunțat numărul de voturi la alegerea președintelui, realesul Răzvan Burleanu a cerut alegătorilor să voteze echipa sa din care nu făcea parte președintele lui Național Sebiș, Călin Cojocaru.
Burleanu a declarat: „Călin îmi este prieten dar susținem pe ceilalți doi candidați”. Practic, erau trei candidați pe două locuri, actualii reprezentanți, Mihai Dăscălescu, șef al Uniri Alba Iulia şi Florin Spînu, preşedinte al CSO Filiaşi. Luând act cu surprindere de cele declarate de Burleanu, Călin Cojocaru, dând dovadă de caracter, a făcut un pas în spate, anunțându-și retragerea de la microfonul adunării, astfel că alegerea reprezentanțior Ligii a 3-a în Comitetul Executiv al FRF a rămas o formalitate.

Recomandările redacției