Răzvan Burleanu, săgeţi către fostul selecţioner: „Se simte o detensionare la naţională”

0
168

CONFERINTA DE PRESA RAZVAN BURLEANURăzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a fost joi, prezent la ultimul antrenament al Naţionalei de dinaintea meciului contra Irlandei de Nord, de vineri, 14 noiembrie, din preliminariile Euro 2016. Însoţit de doi dintre consilierii săi, Andrei Vochin şi Gabi Bădescu, Burleanu a vorbit despre ultima partidă oficială din acest an a tricolorilor, aruncând săgeţi către fostul selecţioner. Victor Piţurcă a părăsit echipa naţională la mijlocul lunii octombrie, semnând un contract pe doi ani cu formaţia Al Ittihad. Alături de el, opt oameni din stafful naţionalei au luat drumul Arabiei Saudite: „Atmosfera de la echipa naţională este foarte bună în acest moment, se simte o detensionare. Una peste alta, jucătorii sunt încântaţi de noua atmosferă de la lot”, a declarat Burleanu.
Preşedintele FRF a menţionat şi vizita lui Mircea Lucescu în cantonamentul de la Mogoşoaia, continuând să facă trimiteri către Victor Piţurcă, dar şi Mircea Sandu, fostul conducător al federaţiei:„Aş vrea să remarc şi prezenţa lui Mircea Lucescu, un element de normalitate, greu de petrecut în trecut”.
Tonul acestuia a fost mai moderat atunci când a vorbit despre meciul contra Irlandei de Nord, părând a aborda o atitudine în concordanţă cu cea a lui Anghel Iordănescu, selec­ţionerul care a declarat că naţio­nala nu porneşte ca favorită în partida din preliminarii: „Obiectivul asumat este acela de a câştiga meciul cu Irlanda de Nord, victorie care ne-ar duce pe primul loc al grupei şi care ne-ar ajuta să vedem calificarea de pe primul loc. Ar fi extraordinar să ne prindă iarna cu 10 puncte în cont şi primul loc în grupă. Dar nu este nimic pierdut şi dacă nu învingem”.
România – Irlanda de Nord este programat în această seară, pe Naţional Arena, de la ora 21,45. Partida, transmisă în direct şi exclusiv de TVR 1, TVR HD şi tvrplus., va fi comentată de Emil Hossu-Longin şi Marian Olaianos şi este precedată şi urmată, la TVR 1, de „Studio Fotbal”, emisiune moderată de Tudor Furdui.
Irlanda de Nord a produs cea mai mare înfrângere a naţionalei din epoca modernă, pe 16 octombrie 1985, când a învins echipa României cu 1-0, la Bucureşti. Atunci, Naţionala de fotbal a României a fost eliminată de la Cupa Mondială din Mexic. Pe de altă parte, nord-irlandezii n-au mai fost la un turneu final de la cel din 1986.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.