Răzvan Irina, copilul de zece al Aradului

1
9372

,,Sunt Răzvan Irina și pot să spun despre mine că îmi place foarte mult matematica și doresc să merg mai departe la un liceu cu profil matematică-informatică. Cred că rezultatele pe care le-am obținut se datorează atât studiului individual cât și profesorilor de limba română și matematică care m-au îndrumat în anii de gimnaziu. Cariera pe care aș dori să o urmez în viitor ar fi aceea de profesor de matematică”

El este Răzvan, elevul de zece al Aradului. Notă obținută în urma examenului de Evaluare Națională. Singurul 10 din județ a fost luat de un micălăcean . Răzvan a învățat într-o școală de cartier, Școala Gimnazială ,,Regina Maria” din Micălaca. Pentru mulți o școală mai puțin cunoscută, însă cu profesori pregătiți și extrem de implicați. ,,Suntem foarte fericiți de rezultatele elevului nostru, a fost și este mândria școlii”, ne povestește emoționată, directoarea școlii,  Luminița Gavrea. Băiatul a excelat la toate nivelurile de mic. A luat ,,bronzul”la Olimpiada de fizică pe țară, de asemenea a fost olimpic la matematică, obținând locul I la această materie. Face parte  din prima promoție cu clasă pregătitoare și prima promoție cu testări PISA, ne spune Luminița Gavrea.

Cei care au contribuit la această ,,poveste de zece” sunt în primul rând profesorii Stanca Cosma ( diriginte), Kuharek Florina (profesor de română) și Milaș Flavius,( profesor de matematică) și toate celelalte cadre didactice care l-au susținut în toți acești ani. . Aceștia au fost alături de elev, fiind de multe ori obligați să-i predea la un nivel mult mai ridicat decât vârsta băiatului. Directoarea Gavrea ne povestește că lui Razvan i se preda diferențiat, la nivel de liceu, deoarece băiatul era un copil curios și dornic de cunoaștere. ,,Încă din clasele mici a dat dovadă de creativitate, iar cadrele didactice au lucrat diferențiat cu acest copil”, ne spune aceasta.

Razvan Irina a fost seful de promoție din acest an, a terminat cu zece pe linie. La festivitatea de premiere a avut un discurs impresionat , ne spun cadrele didactice. Elevul a plecat la un moment dat la Colegiul Moise Nicoară, însă s-a reîntors la școala lui de cartier, unde după spusele profesorilor, deoarece aici se simțea cel mai bine. ,,Copilul cerea tot mai mult, este un copil care a muncit mult, e elevul născut pentru studiu iar ușurința și bucuria de a învăța ne motivau și pe noi să-i predăm. Este chiar un copil de aur”, spune Luminița Gavrea.

Răzvan Irina este un copil singur la părinți și locuiește în Micălaca. Familia băiatului a fost extrem de implicată în creșterea și evoluția bună a copilului. ,,Mulțumim famililiei pentru implicarea de care a dat dovadă în toți acești ani. Am avut o relație foarte bună de colaborare cu părinții lui Răzvan, au ținut cont întotdeauna de tot ceea ce am spus noi”, continuă directoarea școlii, cu mândrie.

Nu doar la științele exacte a excelat elevul. Și la geografie a luat premiul I, la un concurs școlar. De asemenea pe tot parcursul studiilor băiatul a avut bursă de excelentă.

Il felicităm și noi pe Răzvan și îî dorim mult succes în viitor!

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.