Operatorul de telefonie fixă şi mobilă RCS & RDS a redus de la 1 iulie tarifele de roaming în ţările Uniunii Europene, cu 50% faţă de limita impusă de UE, se arată într-un comunicat al companiei, remis marţi Agerpres.

Costul pentru apelurile iniţiate este de 0,12 euro/minut, iar pentru cele primite 0,03 euro/minut. Pentru SMS-urile primite în roaming RCS & RDS nu se plăteşte nimic, în timp ce un SMS trimis costă 0,03 euro.

Tariful pentru traficul de date mobile în UE este, la RCS & RDS, de aproape trei ori mai mic faţă de limita stabilită de Uniune, respectiv de 0,16 euro/1MB. Tarifele sunt valabile pentru toate abonamentele de telefonie mobilă ale RCS & RDS, indiferent de valoarea acestora şi nu includ TVA.

Începând cu 1 iulie 2013, limita maximală impusă de UE pentru fiecare tip de tarif este: 0,24 euro/minut pentru apeluri iniţiate, 0,07 euro/minut pentru apeluri primite, 0,08 euro pentru SMS şi 0,45 euro/1MB pentru date mobile.

RCS & RDS operează aceste noi reduceri în condiţiile în care scăzuse încă de anul trecut tarifele percepute în roaming, sub nivelul valabil începând cu 1 iulie 2013.

RCS & RDS a redus totodată şi tarifele standard pentru apeluri către anumite destinaţii mobile din Europa. Tariful pentru apelurile către Austria, Franţa, Suedia, Turcia şi Cipru rămâne 0,03 euro/minut.

 

(AS-autor: Daniel Cocoru, editor: Mariana Nica)

 

Recomandările redacției