Reabilitarea a 55 de străzi va transforma Aradul într-un șantier ambulant

0
665

Municipiul Arad se pregătește de un makeover general. Cele 55 de străzi de pământ vor avea parte de reabilitare, lucrările urmând a începe în viitorul apropiat. Să­p­tămâna viitoare urmează să fie semnat contractul de lucrări în valoare de 16,6 milioane lei. Investiţia este realizată din bugetului general al Municipiului Arad.
În obiectivul de investiţie „Reabilitare străzi în Municipiul Arad – Etapa a II-a” au fost incluse toate străzile din municipiu ale căror caracteristici tehnice de exploatare nu mai corespund normelor în vigoare datorită degradării carosabilului, sunt străzi unde traficul rutier şi pietonal se desfă­şoară defectuos, iar dispozitivele pentru colectarea şi evacuarea apelor funcţio­nează deficitar sau lipsesc în totalitate.
Astfel, se vor reabilita 15 străzi din Aradul Nou, 14 străzi din Centrul Vechi, 11 străzi din Centru, 7 străzi din Pârneava, 2 străzi din Micalaca, 4 străzi din Vlaicu, 1 stradă din Bujac și 1 stradă din Grădiște.
Vor fi reabilitaţi 64.000 mp de carosabil, 17.000 mp de trotuare, 20.000 mp de accese şi 34.000 mp de spaţii verzi. Perioada de execuție a lucrărilor de reabilitare este de 40 de luni, de la data ordinului de începere a lucrărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.