IMG_9345Unul din obiectivele a căror realizare a întrunit toate aprecierile localnicilor este reabilitarea drumului de la Groșeni la Bârzești, peste deal. Comuna Archiș are următoarea componență: Archiș – reședință de comună și satele Bârzești, Groșeni și Nermiș.
Acest drum arată acum la fel de bine ca orice drum european, spre mulțumirea tuturor. La aceasta se mai adaugă și minunatele priveliști ale naturii din zonă.
Am abordat doi localnici mai vârs­t­nici aflați pe stradă în Groșeni și i-am întrebat câte ceva despre situația modernizărilor de la ei din comună. Oamenii parcă abia au așteptat să-i întrebăm: fiecare a vorbit cu mulțumire de activitatea primarului și de lucrurile noi realizate la ei în comună.
Unul dintre ei care, s-a recomandat simplu ca „baciu Gheorghe“, a fost chiar mai direct. „Primaru’ nostru este un gospodar bun din toate punctele de vedere. A făcut drumurile, n-a uitat nici de școli și acum face lucrări mari pe Valea Groșeni. E gos­podar, nu poate zice nimeni absolut nimic de el“.
Însoțitorul său a ținut să precizeze și el câteva aspecte: „Ați văzut ce drumuri avem? Mai ales ăsta peste deal? Nici la oraș nu sunt așa! Mare lucru; că înainte umblam greu. Acum noi suntem bătrâni dar tot ne mai ducem la muncă, la câmp,  că nu putem să lăsăm pamântul – deși vremea asta e cam rea și schimbătoare – și știm să prețuim când cineva face lucruri bune și utile pentru noi“.
(V.S.)

Recomandările redacției