Reabilitarea, extinderea rețelei de apă și introducerea canalizării, în plină derulare la Păuliș

0
362

canalizareÎn această perioadă se află în plină desfășurare în localitatea Păuliș lucrările de introducere a rețelei de canalizare și reabilitarea rețelei de apă. Astfel, după cum ne-au precizat responsabili din cadrul admi­nistrației comunei Păuliș, se deru­lează „Proiectul de reabilitare și modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Arad”, care este un proiect cofinanțat din fondul de coeziune prin Programul Ope­rațional Sectorial Mediu, beneficiar fiind operatorul regional SC Compania de Apă SA și comuna Păuliș.
„Lucrările au fost atribuite pentru reabilitarea și extinderea rețelei de apa și introducerea canalizării în Ghioroc, Cuvin, Miniș, Păuliș și Lipova prin licitație deschisă cu SC Univro SRL. Proiectul P.O.S. Mediu se va derula până la sfârșitul anului 2015 cuprinzând 76,48% contribuția nerambursabilă a U.E., 11,7% a Guvernului României iar 1,8% contribuția autorităților locale din aria proiectului. Diferența de 10,2% va fi obținută de SC Compania de Apa SA prin credit bancar garantat de Consiliul Județean Arad.
Trebuie arătat faptul că acest proiect face parte din lucrările cuprinse în Master-Planul Județean care au început cu lucrarea de aducțiune a apei în Vladimirescui-Ghioroc, acolo unde o conductă de 17 km va duce apa spre Podgoria Aradului (prin localitatea Sâmbăteni). Firma SC UNIVRO SRL care efectuează aceste lucrări se încadrează în graficul stabilit prin contractul încheiat, efectuând lucrări de calitate, acționând paralel pe mai multe străzi pentru a reuși ca la sfârșitul anului 2015 să se predea întreaga lucrare în conformitate cu proiectul“ ne-au precizat oficialii din cadrul Primăriei Păuliș.
După efectuarea lucrărilor de canalizare și reabilitarea conductei de apă se va trece la pregătirea străzilor pentru asfaltare.
(F.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.