Reabilitarea Psihiatriei – la vot, în CJA. Iustin Cionca: ,,Redăm Aradului încă o clădire de patrimoniu!”

0
564

După cum anunțam în numere trecute ale cotidianului nostru, una dintre cele mai degradate unități spitalicești – Psihiatria va fi în sfârșit reabilitată și modernizată. Proiectul este al Consiliului Județean, prin instituție asigurându-se finanțarea.

Astfel, Consiliul Județean face încă un demers în proiectul de reabilitare a Secției de Psihiatrie, de pe strada O. Goga, nr. 15-17, Arad, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență. Consilierii CJA vor vota în ședința ordinară de săptămâna aceasta indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea secției și predarea amplasamentului, construcții și teren aferent, către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiții.

,,Secția de Psihiatrie, de pe strada Octavian Goga, nr. 15-17 este singura secție de psihiatrie acuți din întreg județul Arad. La ora actuală, imobilul se află într-o stare avansată de degradare, spațiul fiind impropriu pentru desfășurarea în condiții normale a actului medical, însă după reabilitare, secția va dispune de condiții moderne. Investiția este finanțată de Compania Națională de Investiții și cofinanțată din bugetul Consiliului Județean Arad”, susține Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Proiectul prin care Psihiatria va fi pusă la punct vizează: reabilitarea termică a clădirii, inclusiv a acoperișului, modernizarea spațiilor interioare, reabilitarea fațadelor clădirii cu păstrarea arhitecturii, a ancadramentelor și a culorii pastelare inițiale, înlocuirea în întregime a instalațiilor sanitare, termice și electrice, realizarea instalațiilor de prevenire și stingere a incendiilor, executarea instalațiilor de oxigen necesare în fiecare salon, realizarea instalațiilor de climatizare, precum și montarea sistemelor de supraveghere video.

La capitolul amenajarea exterioară, potrivit celor de la CJA – se va reface împrejmuirea spitalului, astfel încât să asigure siguranța pacienților. Tot ca măsură de siguranță, acesta va fi dotat cu sistem antiescaladă și sistem de supraveghere video. De asemenea, se va monta mobilier urban și se vor realiza alei pietonale și locuri de parcare. În curtea interioară se vor amenaja spații verzi.

Proiectul de reabilitarea Secției de Psihiatrie face parte din seria de reabilitare a clădirilor spitalicești existente și de construire a unor spitale noi: Complex Matern-Pediatrie, Oncologie, Infecțioase Adulți și Spitalul de Psihiatrie de la Căpâlnaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.