Reacție de orgoliu după pauză: Olimpia Satu Mare – UTA 2-3 (2-1)

0
308

curtuius2Echipa fanion a Aradului se simte, parcă, mai bine pe terenuri străine, de acolo de unde s-a întors cu maxim de puncte în pre­zenta ediție a ligii secunde. Ultima ispravă a avut loc la Satu Mare, acolo unde utiștii au suferit destul de mult în prima parte, dar au avut o reacție de orgoliu demnă de o mare formație după pauză.
Partida a început cu un minut de reculegere în memoria fostului jucător al „alb-roșiilor”, Adrian Baciu. În garnitura utistă nu s-a regăsit Sorin Strătilă, care nu fu­sese recuperate total după accidentarea din meciul cu Mioveniul.
Meciul de la Satu Mare a fost început mai bine de către gazde, care au avut două șuturi apărate de către Miron. În minutul 12, au reacționat și arădenii, prin Szekely, care a tras pe lângă poartă. La următoarea fază, „alb-roșii” au deschis tabela. Polgar a aruncat o minge în careul advers, Curtuiuș a preluat balonul și finalizat la colțul lung fără speranțe pentru Baican: 0-1. Ratarea lui Faur a prefațat egalarea venită după exact o jumătate de oră de joc. Același atacant al Olimpiei a primit o minge în careu și șutat puternic sub transversală pentru 1-1. Perioada bună a gazdelor s-a concretizat și cu reușita de 2-1. La o fază bine lucrată, balonul a ajuns la Bura, care l-a executat pe Miron din numai 6 metri. „Bătrâna Doam­nă” putea egala până la pauză, dar Curtuiuș a finzalizat pe lângă după cornerul lui Burlă.
La pauză, Nagy a apelat la Jorza, un mijlocaș central ceva mai ofensiv decât cel înlocuit, Dobrean. Iar jocul echipei sale s-a schimbat în bine, cu efecte și pe tabelă. E adevărat și cu puțin no­roc. În minutul 56, Manea a șutat de la 25 de metri, portarul Baican a respins în bară, dar mingea s-a lovit apoi din nou de el și a intrat în poartă: 2 -2. UTA a continuat să atace, ia șuturile lui Vlad, Rus și Burlă le-au dat mari emoții sătmărenilor. Intrarea în luptă a lui Hlistei a fost și ea de bun augur. În minutul 76, „decarul” a centrat de pe dtânga, Szekely a trimis în transversală, după care defensiva gazdelor a respins. Utiștii nu s-au descurajat și, cu 6 minute înainte de final, au dat lovitura. Mingea a circulat rapid pe traseul Hlistei – Man – Curtuiuș, iar ultimul l-a executat din 10 metri pe Băican: 2-3. Deși au făcut eforturi să re­vină în joc, sătămărenii au atacat haotic, Botiș et. comp neavând nici cea mai mica problemă să țină de rezultat și să bifeze a doua victorie a campionatului.
Formații:
Satu Mare: Băican – Heil, Iuhas, Muntean, Tătaru – Bura (68 Cădar), Selagea, Chivari, Takacs (62 Ciul) – Boștină, Faur (54 Vi­lland).
UTA: Miron – Polgar, Botiș, Manea, Burlă – Rus, Chindriș, Dobrean (46 Jorza), Vlad (61 Hlistei) – Curtuiuș, Szekely (83 Man).
Cartonașe galbene: Heil 77, Iuhas 89 / Vlad 29
Arbitrii:  Rares Vidican (Ora­dea),  Ferencz Tunyogi (Zalău), Doru  Lucaciu  (Cluj)
Observatori:  Zoltan Tamaş (Odorheiu Secuiesc), Attila  Birtalan (Crasna – Sălaj)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.