Realitatea din spatele decorațiunilor de Crăciun se vede în ianuarie

0
371

Am avut orașul luminat, atmosferă de sărbători și parcă totul în jur era frumos. Realitatea însă lovește din nou când vine vorba despre felul în care arată de fapt orașul în spatele decorațiunilor de Crăciun. Astăzi, 6 ianuarie 2020, când aproape toată lumea își reia activitatea parcă începem să vedem mai bine felul în care se prezintă orașul și ce a fost ținut în umbră în ultimele două săptămâni.

Mai exact, este vorba despre obiectele distruse de pe domeniul public care sunt opera arădenilor, căci oricât am vrea să dăm vina pe altcineva, este doar vina cetățenilor care au considerat că arta lor trebuie expusă tocmai pe băncile din parcuri. Desenate centimetru cu centimentru, cineva a reușit să mai strice un obiect intenționat, doar de dragul de a se exprima liber.

Nu știm cine este marele artist în cazul acesta, dar cert este faptul că băncile din parcuri nu sunt singurele ținte ale persoanelor de acest gen. Mulți își manifestă activitatea pe pereții sau prin alte locuri, crezând probabil că rezultatul final arată exact precum arta stradală pe care o găsim în alte țări. Ei bine, până în acel punct e mult de muncă pentru că de obicei, arta pe care o găsim pe străzile din Arad constă în cuvinte vulgare, mesaje de dragoste sau doar niște cuvinte ori litere aruncate la-ntâmplare.

Deocamdată, cei care se ocupă cu „înfrumusețarea“ orașului nu sunt de găsit și sunt prinși greu sau deloc pentru că ei acționează de obicei noaptea și nu există aproape nici o modalitate de a-i identifica mai târziu. Actele lor de vandalism ar putea fi sancționate cu amenzi care poate i-ar mai liniști, dar dat fiind faptul că aproape în nici un caz nu se identifică autorul, ei scapă nepedepsiți și continuă să își facă de cap cu fiecare ocazie pe care o au.

Sursă foto: Vocea Străzii Arad România
Sursă foto: Vocea Străzii Arad România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.