Primăria Comunei Bârzava, pe lângă faptul că se ocupă de modernizarea drumurilor şi a infrastructurii localităţilor care le admi­nis- trează, pune preţ şi pe sistemul de învăţământ al comunei, anume Şcoala Gimnazială cu clasele I-VIII din Bârzava, unde învaţă 250 de elevi, de care mai aparţin şi şcoala cu clasele I-IV din Groşii Noi cu 11 elevi şi şcoala cu clasele I-IV Lalaşinţcu 11 elevi şi grădiniţa din Lalaşinţ unde merg 10 copii.

De asemenea, pe perioada vacanţei intersemestriale, primăria a pus la dispoziţie microbuzele pentru transport şcolar pentru a duce la pregătiri la matematică elevii de clasa a VIII de la şcoala din Bârzava. Tot cu ajutorul primăriei, şcoala a fost dotată cu calculatoare şi sunt puse la dispoziţie trei microbuze pentru transportul şcolar.
Pentru perioada săptămânii „Şcoala altfel“ se vor pregăti pentru elevi activităţi în care Şcoala Gimnazială din Bârzava va fi sprijinită de către Biserică, Secţia de Pompieri Bârzava, Ocolul Silvic de Stat şi nu în ultimul rând de către Primărie.
Performanţele şcolii nu întârzie să apară,  anul acesta, îndrumaţi de către profesorul Ioan Costea, 14 elevi ai şcoli au partici­pat la prima fază a olimpiadei de religie, sâmbătă în data de 20 fe­bruarie şi alţi patru au participat la faza locală de la Săvârşin la olimpiada de la limba şi literatura română, din care trei au trecut mai departe pentru faza judeţeană. Cei trei care au trecut mai departe sunt: Oana Andreica din clasa
a V-a, Amalia Rechiţan din clasa
a VI-a şi Mădălina Ţirban din clasa a VIII-a, cealaltă elevă, Anamaria Marc, din clasa a V-a s-a oprit la faza locală. Profesorul coordonator a celor care au participat la olimpiada de limba română este Oana Neicu. Trebuie amintită şi performanţa elevei Ana Bodnariu, care anul trecut la proba de alergat a luat locul I pe judeţ, calificându-se la etapa naţională unde s-a clasat pe un onorabil loc 16.
Anul acesta 12 cadre didactice din cadrul Şcolii Gimnaziale din Bârzava au participat la un curs la Casa Corpului Didactic „Alexandru Gavra“ cu tematica „Educaţie nonformală“.
„Mulţumesc administraţiei locale pentru buna colaborare şi pentru sprijinul acordat unităţii de învţământ“, a spus directoarea şcolii Mihaela Diana Gaşpar.

Recomandările redacției