primar Paulis NicoaraPentru a dovedi totala transparență a actului de administrare a comunei Păuliș, primarul Petru Nicoară prezintă localnicilor un „raport privind starea economică, socială și de mediu a comunei Păuliș pe anul 2013“ din care vom reproduce în următoarele numere o parte din cele mai substanțiale realizări. Despre majoritatea dintre ele cu sigu­ranță localnicii știu și le cunosc. Așadar, continuăm și în prezentul număr această prezentare.
1) Lucrări de investiții
(continuare)
Proiectul se află de aproximativ 12 luni în faza de licitaţie, evaluare, de stabilire a câştigătorului ofertelor pentru construcţia Staţiei de Epurare de la Păuliş. Proiectul „Reabilitarea conductei de apă Păuliş şi introducerea reţelei de canalizare cu cele două staţii de pompare la Păuliş” se află de aproximativ 12 luni în fază de licitaţie, evaluare a contestaţiilor la Comisia Naţională pentru solu­ţio­narea contestaţiilor (CNSC Bucureşti), iar doi ofertanţi, nemulţumiţi de soluţia dată, se vor adresa prin recurs la Curtea de Apel Timişoara şi numai după sentinţa definitivă şi irevocabilă se va putea încheia contractul cu cel care a câştigat licitaţia. Alături de cele două proiecte de investiţii pentru comuna noastră de un real folos pentru promovarea comunei este şi proiectul european „Drumul Vinului” iniţiat de Consiliul Judeţean Arad care va duce la modernizarea DJ 708B Păuliş-Şiria, a drumului DJ 708C Sâmbăteni-Ghio­roc, care îşi propune să construiască alei pietonale, poduri peste văi, podeţe la intrarea în imobilele proprietate privată. Acest proiect este important pentru „Podgoria Aradului” asigurând condiţii optime căilor de acces spre obiectivele turistice (istorice, religioase, culturale etc.) din zonă.
Păulişul are un filon istoric şi de tradiţie care merită dezvoltarea unei zone turistice (vezi Monografia comunei Păuliş). Conform studiilor efectuate în regiunile similare ale UE veniturile obţinute din turism şi din serviciile adiacente acestuia se apropie la 50% din totalul bugetului local, iar Păulişul este poarta de intrare în Podgoria Miniş-Măderat, cum este cunoscută în mediile de promovare a proiectelor. Suntem în faza de definitivare a lucrărilor de construcţie astfel ca în 2014 (aprilie-mai) să fie dat în folosinţă „Centrul de informare turistică Păuliş-Baraţca” prin care dorim să promovăm comuna noastră şi întreaga Podgorie a Aradului.

Recomandările redacției