Realizările la Beliu sunt pe măsura ambiției echipei administrative

0
658

Degeaba se vorbește una sau alta și poate că sunt unii cârcotași care spun că la Beliu nu s-a muncit. Diferența se vede cu ochiul liber, mai ales dacă ai trecut prin comună în urmă cu doi-trei ani. Aici mă refer, desigur și la satele ce aparțin de acest centru de comună, Beliu. Tot secretul cred că este foarte simplu până la urmă: cel mai important lucru este să ai un colectiv unit. Și când spun un colectiv mă refer la tandemul primar- viceprimar și echipa din jur. Iar viceprimarul de Beliu, Ioan Mihoc este un adevărat gospodar. De altfel, acest lucru îl spun și cetățenii comunei. Eu m-am referit desi­gur și la funcția administrativă și la colaborarea la acest nivel. Sunt foarte puține locurile unde există armonie între primar și viceprimar, poți să le numeri pe degete. Cred că până la urmă nu e vorba de formațiuni politice, ci de caracterul omului și de bunul simț. Asta mai ales din perspectiva că te-au votat alegătorii, care te-au trimis acolo să-i reprezinți, nu să le întorci spatele. Îmi este îngăduit să dau câteva exemple de viceprimari care au o colaborare foarte bună cu edilul șef. Mă refer aici la Beliu, Șepreuș, Vârfurile și poate încă câțiva. Dar să revenim la Beliu: mi-a scăpat din vedere să amintesc și de jurista Primăriei, o persoană foarte competentă și secretara primăriei, despre care numai cuvinte frumoase am auzit în comună. De asemenea, tot aprecieri am auzit și la adresa domnului primar Emanuel Horhat.
– Domnule primar, întotdeauna am venit cu drag în comuna Beliu. Aici sunt oameni primitori, cu mult respect, dar și harnici. De altfel și noi vă prețuim atât pe dumneavostră cât și pe viceprimar pentru realizările făcute. Dar acum, în ultima vreme ce s-a mai făcut?
– Așa este cum ați precizat și dumneavoastră, locuitorii acestei comune sunt oameni harnici și respectuoși, ei știu munca și locul de cinste. La acest moment școala primară din comuna Vasile Goldiș este în ultima fază cu lucrările. S-a ajuns la grupurile soci­ale, care deja s-au finalizat De asemenea, la Liceul Tehnologic din Beliu. La această clădire se repară acoperișul și se va realiza o instalație electrică nouă și de încălzire, dar și instalația de apă. De asemenea, o altă priori­tate este și capela de la Tăgădău. Tot aproa­pe de finalizare este drumul de interes local, care s-a făcut prin programul PNDL la Beliu, Vasile Goldiș și la Bochia. La cimititul din Be­liu avem toate aleile asfaltate. De asemenea, s-a făcut și iluminatul în cimitir, astfel că pe timpul nopții se vede ca ziua. La acest capi­tol, amintim și montarea de corpuri de iluminat public cu leduri în Vasile Goldiș, care deja s-a realizat. Vom realiza extinderea iluminatului și-n celelalte localități. Și la stadion au fost făcute lucrări de modernizare. Acum avem o bază sportivă cu care chiar ne putem mândri.
– Ce alte obiective mai aveți pe agenda de lucru?
– Mai sunt multe lucruri de făcut. Însă foarte curând va începe reabilitarea dispensarului uman din Beliu. Putem vorbi de o adevărată modernizare. Se vor face lucrări la acoperiș, la instalațiile electrice, la grupurile sanitare. Se vor înlocui ferestrele și ușile cu altele noi prevăzute cu geam termopan. Se va face și încălzirea centrală a clădirii, asta având în vedere că în incintă lucrează doi medici de familie și un medic stomatolog. De asemenea, pe lângă biserică avem și un Parc de Copii în Beliu. Știți, noi am vrea să facem cât mai mult, dar depindem de buget. Totuși, eu pot spune că mă declar mulțumit, de ce am realizat de când sunt primar. Cred, fără falsă modestie, că alții nu au realizat nici pe jumătate din ce am făcut de când sunt primar.
Așa este, am zice noi și, mai mult decât atât: nu am auzit niciun cetățean vorbind de rău administrația sau că cineva ar fi nemulțumit de ce a făcut până acum echipa condusă de primarul Horhat.
Opinii de la cetățeni
În ziua documentării noastre a fost zi de piață la Beliu. Câțiva oameni au spus că: „Sun­tem mulțumiți de ce s-a făcut până acum pentru comună și de felul cum vorbesc cu noi funcționarii primăriei și cum suntem ajutați în rezolvarea problemelor noastre. Așa că nu putem spune decât că și administrația condusă de domnul primar Horhat ne poate considera că suntem ală­turi de ei în continuare, ca și până acum”.
Voicu Sida

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.