Recidivă periculoasă: grupul de sirieni a încercat din nou să treacă ilegal graniţa

0
198

Cei cinci sirieni, prinşi la sfârşitul săptămânii în timp ce încercau să treacă illegal graniţa, ascunşi într-un microbus, au comis-o din nou. Recidiva, de data aceasta, s-a petrecut la punctual de trecere  afrontierei din Nădlac.

„În data de 29.03.2014, ora 21.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul bulgar Hristov Maryan M., în vârstă de 52 de ani, care conducea un microbuz marca Volkswagen, înmatriculat în Bulgaria. Cu ocazia controlului specific, colegii mei au descoperit, ascunşi într-un locaş special amenajat, în spatele scaunelor microbuzului, cinci bărbaţi. Din primele verificări, a rezultat faptul că persoanele descoperite sunt cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 23 şi 33 ani. În cadrul cercetărilor s-a stabilit că cei cinci bărbaţi au mai fost depistaţi de poliţiştii de frontieră de la P.T.F. Vărşand, în urmă cu două zile, tot ascunşi într-un microbuz condus de un cetăţean bulgar. La acea dată, celor în cauză li s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale, fiind cercetaţi în stare de libertate”, informa comisar şef Daniel Iancu, ofiţer de presă în cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.

Celor cinci cetăţeni sirieni le-au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat a României, în formă continuată, iar şoferul bulgar pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.