Pe lângă concertul de joi, Filarmonica Arad îi așteaptă pe arădenii melomani în Sala Palatului Cultural și vineri, 25 februarie 2022, la un recital de muzică sacră, de la ora 19.

În centrul atenției vor fi tenorul Daniel Zah și Viorel Ciurtin, la orgă.

În program apar lucrări de Franz Schubert, Felix Mendelssohn Bartholdy, Johannes Brahms,  Georges Bizet, Louis  Lefébure-Wély, César Franck și Charles Gounod.

„Ave  Maria de Franz Schubert, Agnus Dei de Georges Bizet sau Panis Angelicus de Cesar Franck sunt câteva dintre cele mai celebre partituri ale romantismului sacru, unele dintre cele mai profunde meditații și rugăciuni pe texte latine, care au cucerit de-a lungul timpului spațiile lumii laice și bisericești.

Ele sunt cuprinse în programul din 25 februarie, alături de fragmente de muzică religioasă germană, materializată în titlurile de culminație ale creației lui Felix Mendelssohn  Bartholdy –   Cantata – simfonie  Lobgesang și oratoriul Elias –  și de opusuri de recital organistic, din repertoriul  lui Johannes Brahms și al romanticilor francezi Cesar Franck și Louis Lefébure-Wély”, au transmis reprezentanții Filarmonicii Arad.

Recomandările redacției