Recitalul „O harpă de poveste – open air“, în Parcul Eminescu

0
189

Proiectul „O harpă de poveste“ aduce pe scena arădeană, ca parte a unui turneu național,  povestea unui instrument original, construit în 1827, păstrat într-o stare excepțională, instrument care aparţine unei familii cu adânci rădăcini muzicale din România, familiei Iuşceanu-Corjos.

În 3 iulie 2021, în Parcul „Mihai Eminescu“ din municipiul Arad, de la ora 20.30, va avea loc recitalul „O harpă de poveste – open air“, avându-i ca protagonişti pe Adriana Câlțea – harpă, Petru Pane – clarinet, Oxana Corjos – pian.

Programul va cuprinde lucrări diverse dedicate sau adaptate pentru această formulă, de la Codex Caioni – Dansuri din Transilvania şi J.S. Bach, până la Dan Dediu, Isaac Albeniz, Darius Milhaud şi Bela Bartok.

„Prin proiectul „O harpă de poveste“, organizatorii își propun să readucă parfumul muzical al secolului al XVIII-lea sau al epocii de început de secol al XIX-lea, atunci când a fost construit instrumentul, cu o antologie de lucrări pentru harpă solistă, în dialog cu clarinetul sau împletindu-și particulele sonore cu delicateţea cozilor orizontale ale pianului, repertoriul ajungând până în secolul al XX-lea”, au transmis cei de la Primăria Arad.

Elementul care leagă neobişnuitul trio clarinet, harpă şi pian este reprezentat de readucerea la viață a acestei bijuterii, harpa cu dublă acţiune Erard, un instrument care simbolizează rădăcinile și conservarea tradiţiei muzicale românești în cel mai frumos și optimist mod.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.