lansareThe Epoch Times România şi Facultatea de Medicină a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” vă invită să participaţi joi, 11 septembrie, de la ora 18, la lansarea volumului „Recoltarea Sângeroasă- Uciderea practicanţilor Falun Gong pentru organele lor”, o traducere care a văzut lumina tiparului în data de 12 august 2014 a cărţii „Bloody Harvest”, scrisă de David Kilgour, fost secretar al Guvernului Canadei pentru Asia-Pacific, şi David Matas, reputat avocat distins cu „Ordinul Canadei” pentru merite deosebite în domeniul Drepturilor Omului.

Lansarea va avea loc în Aula Cicio-Pop a UVVG (B-dul Revoluţiei nr. 94) şi va debuta cu alocuţiunile prof. univ. dr. Liana Moş şi lect. univ. dr. Lia Faur. Discursurile gazdelor şi ale invitaţilor vor fi urmate de vizionarea filmului „Free China: curajul de a crede” şi de o sesiune de întrebări şi răspunsuri privind adevărurile şocante pe care cei doi autori le-au descoperit atunci când au investigat acuzaţiile potrivit cărora guvernul chinez persecută şi omoară practicanţi Falun Gong.

Potrivit celor de la The Epoch Times, o anchetă realizată în martie 2006 de jurnaliştii ziarului a dezvăluit că în China există lagăre unde se efectuează mii sau zeci de mii de operaţii de recoltare de organe de la deţinuţi politic. La câteva luni după aceste dezvăluiri, un raport independent efectuat de doi canadieni – David Kilgour, fost secretar al Guvernului Canadei pentru Asia-Pacific, şi David Matas, reputat avocat care a primit „Ordinul pentru munca sa în domeniul Drepturilor Omului” al Canadei – a confirmat cele mai sinistre bănuieli. În anul 2010, David Kilgour şi David Matas au scris a treia versiune a acestui Raport, cartea „Bloody Harvest”, pentru care au fost nominalizaţi la Premiul Nobel pentru Pace.

Despre „Recoltarea sângeroasă”

„Cartea dezvăluie operaţiile de prelevare şi de transplant de organe făcute în secret, cu forţa, în spitale special amenajate pe lângă lagăre de muncă şi închisori din China, şi dovezile că organele sunt vândute pentru profituri imense doritorilor. Organele sunt obţinute cu forţa de la oameni nevinovaţi, deţinuţi tineri, care de cele mai multe ori nu sunt nici măcar condamnaţi. Aceştia sunt ţinuţi ilegal în lagăre speciale unde li se fac analize medicale. Sunt apoi păstraţi în viaţă până când pe piaţa neagră de organe a Chinei apare o persoană compatibilă din punct de vedere al grupei de sânge, al anticorpilor, etc. Deţinuţii sunt folosiţi pentru a li se extrage diverse organe, care sunt vândute cu preţuri exorbitante. După operaţie, se recoltează de obicei şi restul organelor spre folosirea ulterioară pentru alte transplanturi. «Carcasele» – oameni uneori încă vii – sunt aruncate în cuptoare de cremare”, adaugă cei de la The Epoch Times.

„Recoltarea Sângeroasă” include declaraţii ale beneficiarilor de transplant, informaţii oficiale, statistici, date cronologice şi analize în profunzime ale situaţiei din China. Cartea mai ilustrează modul în care practicile lipsite de etică din China afectează, de fapt, standardele etice şi ale drepturilor omului în restul lumii.

Punctele de vedere ale autorilor dezvăluie modalităţi de a combate abuzul în practica transplanturilor din China.

Recomandările redacției