trichineloza

Pentru a preveni izbucnirea unui nou focar de trichineloză, conducerea DSVSA avertizează şi recomandă populaţiei să nu mai consume carne de porc fără să verifice dacă aceştia sunt sau nu infestaţi. Examenul trichineloscopic se poate  efectua la toate Circumscripţiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranţa Alimentelor din municipiul Arad şi oraşele din judeţ: Lipova, Pâncota, Curtici, Nădlac şi Sebiş.

De luni dimineaţa, până în ultima zi a anului, fiecare Circumscripţie Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor din municipiu şi oraşe va asigura serviciu de permanenţă, de luni până sâmbătă între ora 8,00 şi ora 18,00 şi duminica, tot de la prima oră, până la amiază.

La sediile respective vor fi afişate numele persoanei care asigură permanenţa şi numărul de telefon la care cetăţenii pot sesiza orice aspecte privind nerespectarea normelor sanitare veterinare.

 „Examinarea cărnii în vederea infestaţiei cu Trichinella spiralis, se va efectua la toate Circumscripţiile Sanitar Veterinare din municipiul Arad şi din judeţ. O probă costă mai puţin de 10 lei, iar pentru efectuarea examenului trichineloscopic, deţinătorii animalelor sacrificate trebuie să prezinte medicului veterinar o probă care să fie reprezentativă (în cantitate de aproximativ 150  g.) şi crotalia animalului sacrificat.Probele vor fi prelevate din musculatura striată (pilieri diafragmatici sau musculatura intercostală)”, a spus Viorel Agud, director DSVSA Arad.

Conform dispoziţiilor legale, DSVSA transmite faptul că toată carnea rezultată în urma sacrificării animalelor în gospodărie trebuie utilizată numai pentru consumul propriu, comercializarea fiind interzisă. De asemenea, comercializarea porcilor din gospodăriile populaţiei se va face numai în târguri de animale autorizate sanitar veterinar sau din gospodăria vânzătorului în gospodăria cumpărătorului. În această  situaţie, mişcarea animalelor se va face numai însoţită de formularele specifice de mişcare a animalelor şi de Certificate Sanitar Veterinare. Comercializarea porcilor în alte locuri şi prin alte mijloace decât cele menţionate se sancţionează cu amendă contravenţională conform legislaţiei sanitare veterinare în vigoare. Inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad vor verifica modul de respectare a normelor privind protecţia animalelor în timpul sacrificării.

Cristian Cotuna         

  • mihaela ionite spune:

    LUCREAZA DE ACASA 3 ORE PE ZI LA CALCULATORUL CONECTAT LA
    INTERNET SI POTI CASTIGA USOR BANI!NU ESTE MLM NICI JOC PIRAMIDAL,ESTE O OFERTA
    FOARTE SERIOASA VALABILA IN TOATE LOCALITATILE DIN TARA.PENTRU DETALII
    TRIMITE-TI “INFO” LA ADRESA miha_michelle2002@yahoo.com

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției