Autorităţile din California au promis o recompensă în valoare de 1 milion de dolari pentru informaţiile care ar putea duce la arestarea fostului de ofiţer de poliţie Christopher Dorner, a relatat duminică AP.

Căutările bărbatului de 33 de ani, care a fost concediat din poliţie în 2008, au fost iniţiate la începutul lunii februarie. Se presupune că Dorner se ascunde în sudul statului California. La 8 februarie, maşina arsă a lui Dorner a fost găsită pe un drum forestier nu departe de oraşul Big Bear. Anchetatorii nu au stabilit încă dacă autoturismul a ars din cauza unei defecţiuni sau a fost incendiat cu premeditare pentru a induce poliţia în eroare.

În prezent, căutările lui Dorner sunt concentrate în zona oraşului Big Bear, locuitorilor căruia le-au fost recomandate mai multe măsuri de precauţie, între care părăsirea domiciliului numai în caz de urgenţă maximă. Staţiunea de schi ce funcţionează alături a fost şi ea închisă.

Fostul ofiţer de poliţie este suspectat de trei crime comise între 3 şi 7 februarie. Potrivit poliţiei, el ar fi omorât în oraşul Irvine pe fiica unui fost poliţist din Los Angeles şi pe mirele acesteia, iar patru zile mai târziu a atacat o maşină de patrulare a poliţiei, ucigând unul dintre ocupanţi.

Cu puţin timp înainte de aceste atacuri, Dorner a publicat pe pagina sa de pe Facebook un manifest, în care declară că a fost concediat pe nedrept şi că se va răzbuna pe foştii săi colegi. Potrivit unor informaţii, în 2007, el s-ar fi plâns pe partenera sa, care ar fi bătut abuziv o persoană în timpul procedurii de reţinere, dar acest fapt nu s-a confirmat în urma unei anchete ulterioare.

Fostul ofiţer de poliţie insistă că a fost concediat din cauza prejudecăţilor rasiale şi a iubirii pentru adevăr. În manifestul său, Dorner susţine că, în urma concedierii, a fost lipsit de scop în viaţă şi că va fi greu de prins, având în vedere că ştie tacticile poliţiei. El de asemenea menţionează nume de persoane implicate în concedierea sa. Poliţia a luat sub protecţia sa circa 50 de persoane, care ar putea fi în pericol.

 

Recomandările redacției