parcariRecons Arad va prelua în administrare parcările din municipiul Arad dar şi activitatea Biroului de ridicări vehicule care au funcţionat, până acum, în subordinea Primăriei.

Conform unui proiect de hotărâre care a fost afişat la transparenţă decizională, se va organiza o licitaţie publică deschisă pentru concesionarea administrării parcărilor cu plată şi ridicări vehicule.

La baza acestui proiect a stat intenţia municipalităţii de a supraveghea mai eficient parcările şi dar şi de a elibera domeniul public de vehiculele abandonate.

“Serviciul public de administrare a parcărilor va urmări să realizeze un randament maxim în administrarea parcărilor cu plată în sensul reducerii la maxim posibil a situaţiilor de neplată a parcării precum şi ridicarea autovehiculelor care sunt abanonate pe domeniul public sau nu respectă legislaţia în vigoare privind parcarea pe drumurile publice în municipiul Arad”, se arată în proiectul de hotărâre.

În acelaşi document se mai arată că taxa de parcare se va putea plăti la parcometre, prin sms şi prin abonamente.

Programul de fincţionare a parcărilor cu plată va fi, de luni până vineri, între orele 8.00-21.00, iar sâmbăta între orele 8.00 – 14.00, în perioada 1 mai – 30 septembrie, numai în zona A.

În celelalte zone, programul de parcare va fi de luni până vineri, între orele 8.00-18.00,  şi sâmbăta între 8.00 – 14.00.

Parcările amenajate cu sistem barieră situate în zona Casei Sindicatelor, pe strada Corneliu Coposu, pe strada Cetăţii, în zona patinoarului vor avea program de plată non-stop.

Pot obţine gratuitate la parcarea vehiculelor fundaţiile şi asociaţiile cu activitate umanitară, care asigură transporturi în interesul persoanelor asistate, veteranii de război şi beneficiarii Decretului-lege 118/1990, corpul diplomatic şi delegaţiile străine.

În municipal Arad funcţionează două zone de parcare, A şi B, şi urmează să fie implementată parcarea cu plată în zona C, pe Calea Victoriei şi pe Calea Aurel Vlaicu, între UTA şi Fortuna.

Sistemul de parcare cu plată se aplică pe un număr de 46 de străzi şi în 7 pieţe, cu un număr de aproximativ 3.500 de locuri de parcare, dintre care 136 sunt pentru persoane cu handicap.

Proiectul de hotărâre a fost afişat la transparenţă decizională, iar până în 12 august, cei interesaţi pot depune recomandări, sugestii şi reclamaţii, la Registratura Primăriei municipiului Arad.

 

 

 

Recomandările redacției