281 km/h, pe un sector de drum limitat la 100 km/h – cea mai mare viteză înregistrată de aparatul radar anul acesta – „premiul”: 120 de zile fără permis, cu dovadă fără drept de circulație și 2.900 de lei amendă.

„Mulțumim colegilor care acționează pe Autostrada A1, care îi opresc pe cei ce ne pun în pericol pe toți!”, scrie poliția română.

Autorul recordului este un pilot de curse din Cehia, care tocmai se întorcea de la un raliu. „Le-am explicat că autostrada noastră are și gropi și se putea întâmpla o tragedie. Numai ce am aplicat amendă administratorului drumului pentru gropile din asfalt. Mă gândeam oare cum se vede un avion prin luneta radarului. Azi l-am văzut”, spune polițistul Kovacs Valer, cel care l-a depistat pe pilotul ceh.

La final, cei doi s-au și fotografiat împreună.

Comunicatul poliției Arad:

În perioada 3-4 septembrie a.c., pe tronsonul Pecica-Nădlac, a fost desfășurată o acțiune pentru monitorizarea vitezei de deplasare.

În cadrul activităților, au fost aplicate 77 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 68.000 de lei, dintre care 58 pentru depășirea vitezei legale de deplasare.

26 de conducători auto au rămas fără permis pentru 90 de zile (au depășit viteza legală maximă cu +51 km./h.) și în cazul a 21 de conducători de autoturisme a fost suspendată exercitarea dreptului de conduce pentru 120 de zile (au depășit cu +71 km./h. viteza maximă admisă).

Cu cea mai mare viteză de deplasare, 281 km./h., a fost depistat un cetățean ceh, de 38 de ani, care se deplasa pe un tronson de drum limitat la 100 km./h..
Acesta a fost sancționat cu amendă în valoare de 2.900 de lei și suspendarea dreptului de a conduce pentru 120 de zile.

Recomandăm participanților la trafic să respecte viteza de deplasare pe autostradă, aceasta fiind una din cauzele principale de producere a accidentelor grave și mortale.

Recomandările redacției