rezidentiat

Sunt disponibile 62 de locuri

Ministerul Sănătăţii a publicat listele cu candidaţii înscrişi la concursul de rezidenţiat, sesiunea 23 noiembrie 2014, în centrele universitare din oraşele: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara. Cei 64 de candidaţi din Arad s-au înscris la Timişoara, urmând să candideze pe un număr de 62 de posturi. Cele mai multe posturi sunt alocate medicinei de familie, în număr de zece. Mai sunt şi alte posturi pentru anestezie și terapie intensivă, boli infecțioase, chirurgie generală, dermatovenerologie, medicină de urgență, otorinolaringologie, pediatrie sau psihiatrie.

Candidaţii sunt rugaţi să verifice dacă sunt corecte: numele, domeniul şi centrul universitar în care concurează. În cazul în care apar greşeli, se vor adresa la Direcţiei de Sănătate Publică.

Repartizarea candidaţilor pe săli se face diferenţiat, pe domeniile pentru care s-au înscris, de către fiecare universitate de medicină şi farmacie.

Pe 20 noiembrie 2014, candidaţii vor afla sală şi ora începerii probei de concurs vizitând paginile de internet ale universităţilor de medicină şi farmacie sau site-ul rezidenţiat.ms.ro. Cu cel puţin 24 de ore înainte de concurs, la fiecare sală se afişează lista candidaţilor repartizaţi în sala respectivă.

„Desfăşurarea examenului are loc pe 23 noiembrie, iar începând cu ora 08:30 candidaţii pot intra în sala în care au fost repartizaţi. La ora 10:00 ei vor începe examenul, care durează patru ore. Concursul se va desfăşura sub formă de test-grilă, cu 200 de întrebări. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctaul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu“, susţine dr. Laura Nicolescu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Arad.

Recomandările redacției